Nyutdannet? Få erfaring i Riga!

Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier

Jobbe utenlands

Nyutdannet i Riga

Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett!

 

Dersom du er nyutdannet og mangler erfaring innen feltet ditt, kan en mulighet være å se utenlands til muligheter som befinner seg der. Gode grunner til å gjøre det kan du lese mer om her.

 

Denne artikkelen er ment for å gi en pekepinn over mulighetene du som nyutdannet har i Riga til å skaffe relevant erfaring. Enten du har studert teknologi og ingeniørfag, finans og økonomi, eller andre fagområder – er mulighetene mange. Du vil ha muligheten til å enten få en fot inn i store ettertraktede konsern, eller å få spesifikk erfaring som du kan ta med videre når du søker jobb hjemme i skandinavia.

 

Circle K Business Center

 

Senteret ble etablert i januar 2012 som en base for Statoil Fuel & Retail. Her foregår mye av B2C og B2B kundeservice-aktiviteten, finans, logistikk, IT Service, HR og øvrig forretningssupport til konsernet i Skandinavia, Baltikum, Irland og Polen. Noen av de mulige stillingene du kan søke deg til her inkluderer:

  • Kundeservicespesialist: Her er hovedansvaret den ytre kontakten mot kunder, både via telefon og epost, og både B2C og B2B-kunder. Dette er en entry-level stilling, som vil si at de fleste starter i denne stillingen før de eventuelt går videre i selskapet. Her er kjennskap til et eller flere skandinaviske språk nødvendig. Du vil bli eksponert mot problemløsninger relatert til kredittkort, fakturaer, reklamasjoner og øvrige spørsmål. Stillingen passer hvilken som helst utdanning, siden det er et godt fundament å bygge karrieren videre på. Spesielt nyutdannede innen business, økonomi eller tilsvarende fag vil ha godt nytte av denne erfaringen, men det har jobbet både lege- og ingeniørstudenter på teamene der tidligere – så bare fantasien setter grenser.

  • Kredittanalytiker, andre finansrelaterte stillinger: Dette er litt mer viderekomne stillinger i foretaket, men for nyutdannede er det fullt mulig å søke. Vanligvis jobber man med kredittporteføljen til foretaket, herunder fra drivstoffkredittkort. En vil jobbe med å overvåke og analysere kunders gjeld, ha kontakt med kunder og utarbeide strategi og handlinger for å hente inn utestående gjeld. I tillegg jobber man tett på ERP-system, og det er en fordel om man har kunnskap til dette – hvis ikke, er dette en god mulighet til å tilegne seg disse ferdighetene. De vil på grunn av kundekontakten med stor fordel foretrekke kandidater som kan minst ett skandinavisk språk. Nyutdannede innen finans eller økonomi stiller sterkt som kandidater til slike stillinger.

  • Leveranseplanlegger (drivstoff): Dette er en spennende og utfordrende stilling, som er veldig hands-on og krever at man er tilpasningsdyktig. Man vil stå for planleggingen av drivstoffleveranser til en gitt region, som innebærer å følge med på statistikken til stasjonenes drivstofftanker, og planlegge daglige leveranseruter basert på hver enkel stasjons behov. Her også er kjennskap til skandinaviske språk fordelaktig, siden man ofte koordinerer med sjåførene på lokalspråket. Denne stillingen tiltrekker kandidater som er utdannet innen logistikk, business og andre økonomiske fag, eventuelt også teknologiske fag.

I tillegg finnes det en rekke internt utlyste og andre stillinger periodevis, så nøl ikke med å ta kontakt med oss dersom du ønsker å jobbe innen en av verdens ledende kjeder av nærbutikker og drivstoffstasjoner!

 

TietoEvry

 

Tieto og Evry fusjonerte i 2019, og dannet et nytt selskap med navnet TietoEvry. Før dette hadde begge selskaper sine egne godt etablerte kundesenter i Riga, og nå stiller de sterkere sammen med å betjene sine kunder fra Riga. Her vil man finne både vanlige kundeservice-stillinger, men også mere tekniske support-stillinger som med fordel krever utdanning innen IT og Teknologi.

  • Kundeservice, IT Spesialist, lignende stillinger: Disse stillingene krever beherskelse av minst ett av de skandinaviske språkene, siden man jobber med kunder i de relevante markedene. Ansvaret kan variere fra førstelinje-support, til mer avansert IT og Drift support. Det kreves vanligvis ikke en formell utdannelse innen IT, men man stiller sterkere dersom har den kunnskapen, og det presiseres at det viktigste er en interesse for IT-feltet generelt. Dette er en veldig god stilling for de som ønsker å jobbe mer rettet innenfor IT-drift i stedet for utvikling, og passer også kandidater som har en annen utdanning og som ønsker å bytte fagfelt uten å ta en ny utdanning innen IT.

 

Zalaris HR Services Latvia

 

Som en del av Zalaris Group har dette selskapet en lang historie i Riga, og tilbyr også en rekke entry-level stillinger til kandidater som behersker ett eller flere skandinaviske språk. Selskapet tilbyr tjenester innen HR og lønnsberegning til over 350 kunder over hele europa.

 

  • HR/Lønnsspesialist: Stillingene går mest ut på å administrere kundedata i SAP, kommunisere med kunder og tredjeparter, samt forberede diverse rapporter og dokumentasjon i forbindelse med prosjekter. Stillingen passer utmerket til nyutdannede innen finans, økonomi, business eller HR.

 

Transcom

 

Transcom spesialiserer seg på outsourcing av alt innen og relatert til kundeservice. Senteret rekrutterer agenter med allsidig bakgrunn og språk.

 

  • Kundeservicespesialist: Her vil du kommunisere med kunder via telefon og epost, og håndtere mye sensitiv informasjon. Du jobber tett på sentrale betalingssystemer som for eksempel Nets, og vil lære mye om hvordan betalinger og transaksjoner fungerer. Mer viderekomne stillinger kan inkludere fagområder som AML. Stillingene har typisk ikke noe formelt utdanningskrav, men det faglige passer nyutdannede innen finans, økonomi, business og lignende fag.

 

Atea

 

Børsnoterte Atea er ledende innen IT infrastruktur i Norden og Baltikum, og har en stor tilstedeværelse i Riga. Her finner man stillinger både innen IT utvikling og drift/support, med mange entry-level stillinger som krever beherskelse av skandinaviske språk.

 

  • Service desk konsulent: Stillingene går ut på å kommunisere med kunder, og administrere aktive saker. Stillingen fungerer som en god entry-level stilling inn i Atea, som deretter kan by på mange gode muligheter innen IT drift og utvikling for øvrig. Stillingen krever ingen formell utdannelse, men en interesse for IT er gunstig – samt er det et godt springbrett for fremtidige utviklere. Har du ikke erfaring innen IT kan du gjerne starte i en slik stilling, og deretter gjennom de mange ansattgodene tilegne deg ferdigheter innen IT som tillater deg å søke mer tekniske jobber.

Visma Labs

 

Som en del av Norske Visma, er Visma Labs basert i Riga der de er fordelt på to A Class kontorbygg. De har styrket seg som et av de mest attraktive arbeidsgiverne for utviklere i Riga de siste årene, og fortsetter å satse hardt for å støtte forretningssiden hjemme i Norge på best mulig måte. Her vil man typisk finne alt innen IT utvikling, men også en god del innen IT drift og support.

  • Supportkonsulent: Stillingene består av å kommunisere med kunder via telefon og epost, og bistå de med eventuelle problemstillinger relatert til Vismas skybaserte løsninger. Vanligvis kreves en ferdig utdanning på bachelor eller masternivå. I tillegg viser de til at det er fordelaktig med kunnskap og ferdigheter innen SQL programmering og databaser. Dette er dermed et utmerket springbrett for nyutdannede IT-spesialister som kan tenke seg å jobbe i Visma, da de også aktivt rekrutterer for stillinger innen IT drift og utvikling. Det nevnes ikke noe om ønsket fagfelt til den påkrevde utdanningen, og stillingen kan dermed også brukes av de som ønsker å bytte fagfelt til IT – dette støttes også opp av utviklingsprogram for ansatte.

  • Tech Support Engineer: På lik linje med supportkonsulent-stillingene, vil du i denne stillingen ha mye kontakt med både kunder og interne. Forskjellen er at denne stillingen er mye mer teknisk, og krever sterke ferdigheter innen SQL programmering og kunnskap om databaser. Jobben foregår på et annet tempo enn andre utviklerroller, siden du ofte må “slukke branner” og fikse tekniske problemer raskt. Dette innebærer blant annet å skrive SQL script, teste andre sine script, og forberede kunder til onboarding i produksjonsmiljø. Stillingene krever utdanning innen IT, og det stilles høye forventninger til presisjon siden du vil jobbe tett på produksjonsdata. Dette er et ypperlig springbrett for nyutdannede IT-spesialister til å komme inn i fagområder som datavarehus, BI, dataanalyse, og andre områder som krever god beherskelse av SQL programmering og databaser. Kandidater som behersker et av de skandinaviske språkene stiller godt til disse stillingene.

START AN ADVENTURE ABROAD

Work abroad? Submit your CV Today

Develop as person, become independent, make new friends, create memories for life and take your career to the next new level.

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post