Bo och jobba i Belgien

Påbörja ditt nya liv i Belgien

Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. Landet är känt för sina vackra städer som Bryssel, Antwerpen och Gent, samt för sin berömda choklad och öl. Belgien är också hem för viktiga institutioner som EU:s huvudkvarter och NATO:s högkvarter.

Belgien har en befolkning på ungefär 11 miljoner människor och huvudspråket är franska, flamländska och tyska. Landet har också en stark ekonomi med en BNP per capita på ungefär 47 000 dollar per år.

Särskilt intressant för de som talar nordiska språk är att det finns många möjligheter att få jobb i Belgien, särskilt inom affärslivet och finanssektorn. Många företag i Belgien har kontor i Norden och söker därför ofta personal som talar nordiska språk.

Om du är intresserad av att få jobb i Belgien och talar ett nordiskt språk, är NordsAbroad.com det perfekta valet för dig. Vi hjälper dig att hitta det jobb som passar dig bäst och att navigera rekryteringsprocessen. Skicka in din CV till oss idag och ta det första steget mot en spännande karriär i Belgien!

Kortfakta om Belgien

Landets storlek: 30,689 kvadratkilometer

Kustlinjens storlek: 66.5 kilometer

Befolkningsstorlek: Cirka 11,5 miljoner människor

BNP per capita: Cirka 46 000 USD

Officiella språk: Nederländska, franska och tyska

Valuta: Euro

 

 

Belgiens historia

Historien om Belgien: Ett Djupdyk i Tid och Kultur

Belgiens historia är en fascinerande resa som sträcker sig över tusentals år, från de tidiga dagarna av förhistoriska stammar till dess moderna roll som en viktig aktör i Europeiska Unionen.

Förhistorisk tid och Antiken

Belgiens förhistoria präglas av närvaron av flera stammar, kända som belgar. De första omnämnandena av dessa stammar kommer från Julius Caesar, den berömde romerska ledaren. Omkring år 57 f.Kr. kom Belgien att bli en del av det romerska riket, specifikt i regionen Gallia Belgica.

Medeltiden

Under medeltiden ingick Belgien i Frankerriket, som senare delades upp i Västra och Östra Frankerriket. Med tiden hamnade det under kontroll av det burgundiska riket, följt av det Habsburgska riket. Denna period kännetecknades av flera politiska förändringar.

1600- till 1800-talet

På 1600-talet växlade makten mellan spanska och österrikiska regeringar. Denna period präglades av omvälvande händelser, inklusive krig och konflikter. Men det var franska revolutionen i slutet av 1700-talet som skulle förändra saker och ting. Belgien inlemmades i den franska republiken.

Emellertid varade inte den franska kontrollen länge. I början av 1800-talet utbröt ett uppror, och 1830 blev Belgien ett självständigt land med en konstitutionell monarki och ett parlament.

Första och Andra Världskriget

Världskrigen hade en djupgående inverkan på Belgien, som invaderades under båda krigen. Trots denna svåra period lyckades landet återhämta sig och fortsätta framåt.

Belgien Idag

Efter kriget fortsatte Belgien att utvecklas och växa. Landet var ett av de sex länder som grundade Europeiska kol- och stålgemenskapen, en organisation som senare utvecklades till Europeiska Unionen. Belgien fortsätter att vara en viktig spelare på den internationella arenan.

Sammanfattning

Så det är Belgien – ett land med en rik och mångfacetterad historia. Genom årtusenden av förändring och utmaningar har Belgien visat sin motståndskraft och anpassningsförmåga. När du njuter av en bit belgisk choklad eller ett glas belgisk öl, ta en stund att reflektera över landets långa och fascinerande historia.

För dig som överväger att arbeta utomlands och kanske göra Belgien till ditt nya hem, erbjuder vår webbplats en mängd resurser och information. Och glöm inte att skicka in ditt CV på NordsAbroad.com för att hålla dig uppdaterad om jobbmöjligheter som kan komma din väg.

Vad kan man göra i Belgien?

Belgien

Upplev Belgien: Din Guide till Landets Mest Intressanta Aktiviteter

Belgien kan vara litet till ytan, men låt dig inte luras av dess storlek. Detta europeiska land är packat med kulturella pärlor, utsökta kulinariska upplevelser, fascinerande historia och fantastisk arkitektur. Så, om du funderar på att resa till eller till och med flytta till Belgien, här är några av de mest spännande aktiviteter du inte bör missa.

Utforska Bryssels puls

Vi börjar vår resa i Belgien med landets huvudstad – Bryssel. Denna mångkulturella stad är full av spännande sevärdheter. Man kan till exempel besöka det magnifika Grand Place, som är känt för sina utsmyckade byggnader, eller Atomium, en otrolig konstruktion formad som en järnmolekyl.

För dem som är intresserade av europeisk politik är en rundtur i Europeiska unionens kvarter ett måste. Och glöm inte att stanna för en selfie med den berömda statyn Manneken Pis!

Känn historiens vingslag i Brugge

Brugge är en stad rakt ur en saga, med dess kullerstensgator, vackra kanaler och välbevarade medeltida arkitektur. Staden, ofta kallad “Nordens Venedig”, är ett UNESCO världsarvscentrum och erbjuder en resa tillbaka i tiden. Besök det imponerande Belfort, med fantastisk utsikt över staden, och missa inte Choco-Story museum om du är en chokladälskare!

Upplev Belgiens bryggerikultur

Belgien är världskänt för sina öl och att besöka ett bryggeri är absolut en av de bästa sakerna att göra här. Från de stora bryggerierna som Stella Artois i Leuven, till de mindre trappistklostren där munkar fortfarande brygger öl på traditionellt vis, finns det gott om möjligheter att lära sig mer om öltillverkning och naturligtvis, provsmaka några av de bästa ölen i världen.

Vandra i Ardennerna

För naturälskare är Ardennerna ett sant paradis. Detta bergsområde erbjuder några av de vackraste vandringslederna i Belgien, med hisnande landskap, djupa skogar och charmiga byar. Det är den perfekta platsen för att koppla av och ladda batterierna.

Utforska belgisk gastronomi

Sist men inte minst, en resa till Belgien skulle inte vara komplett utan att utforska landets utsökta mat. Belgiska våfflor, choklad, pommes frites och musslor är bara några av de läckerheter du måste prova. Och låt oss inte glömma landets berömda praliner – de är verkligen något utöver det vanliga.

Belgien har mycket att erbjuda, vare sig du är en historiafantast, en foodie, en äventyrsjunkie eller bara någon som vill uppleva en ny kultur. Så om du funderar på att flytta hit för att jobba, kan du vara säker på att det finns massor av fantastiska saker att göra och platser att utforska.

Karriärsmöjligheter i Belgien

Belgien

Varför Du Bör Flytta Till Belgien: Din Chans till Nya Karriärmöjligheter

Har du någonsin tänkt på att flytta utomlands för att bredda dina karriärmöjligheter? Det finns många anledningar till att Belgien kan vara det perfekta valet för dig. Särskilt om du talar skandinaviska språk, kan Belgien erbjuda dig fantastiska möjligheter och en livsförändrande upplevelse.

 

Belgien – Ett land fullt av möjligheter

 

Belgien, som är en central aktör i Europeiska Unionen och värd för flera internationella organisationer, är ett land som kryllar av jobbmöjligheter. Från Bryssel till Antwerpen, Gent till Liège, det finns en rad olika sektorer som söker internationella talanger.

 

Hög efterfrågan på skandinaviska språk

 

Din skandinaviska bakgrund kan vara din största tillgång när det gäller att söka jobb i Belgien. Flera internationella företag och organisationer är ständigt på jakt efter medarbetare som talar svenska, norska eller danska. Dessutom är det vanligt att engelska talas på arbetsplatsen, vilket gör det ännu lättare för skandinaver att anpassa sig och blomstra i sin karriär.

 

Framstående lön och förmåner

 

Som skandinavisk språktalare kan du förvänta dig en konkurrenskraftig lön i Belgien. Dessutom erbjuder Belgien förmåner som till exempel generösa semesterdagar och goda socialförsäkringssystem. Landet är känt för sin höga levnadsstandard, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som önskar ett bekvämt och tillfredsställande liv.

 

Njut av det belgiska livet

 

Utöver jobbmöjligheterna har Belgien mycket mer att erbjuda. Från kulturell rikedom och historia till utsökt mat och fantastiska landskap, Belgien är ett land som har något för alla. Dessutom ligger Belgien i hjärtat av Europa, vilket gör det till en perfekt bas för att utforska resten av kontinenten.

 

NordsAbroad – Din Partner för att Flytta till Belgien

 

Vi på NordsAbroad är här för att hjälpa dig att hitta ditt drömjobb i Belgien. Genom att skicka in ditt CV till oss, kan vi koppla ihop dig med de bästa arbetsgivarna som letar efter dina unika kompetenser. Vi har tillgång till en mängd olika jobb inom en rad olika sektorer och industrier, och vårt mål är att hjälpa dig att hitta rätt match.

 

Att flytta till ett nytt land kan vara en stor utmaning, men med rätt stöd och vägledning kan det vara en av de mest givande erfarenheterna i ditt liv. Vi på NordsAbroad är här för att göra din övergång till livet i Belgien så smidig och givande som möjligt.

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Bo och jobba i Andorra

Bo och jobba i Andorra Påbörja ditt nya liv i Andorra Andorra är en lill republik belägen i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Det är …

Read full post

Bo och jobba i Montenegro

Bo och jobba i Montenegro Påbörja ditt nya liv i Montenegro Montenegro är ett land med en rik historia och kultur. Det är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Moldavien

Bo och jobba i Moldavien Påbörja ditt nya liv i Moldavien Moldavien är ett land beläget i östra Europa, gränsande till Ukraina i öster och …

Read full post

Bo och jobba i Finland

Bo och jobba i Finland Påbörja ditt nya liv i Finland Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Albanien

Bo och jobba i Albanien Påbörja ditt nya liv i Albanien Albanien är ett land beläget i sydöstra Europa, vid Adriatiska havet och Jonska havet. …

Read full post

Bo och jobba i Storbritannien

Bo och jobba i Storbritannien Påbörja ditt nya liv i Storbritannien Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Makedonien

Bo och jobba i Makedonien Påbörja ditt nya liv i Makedonien Nordmakedonien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin rika …

Read full post

Bo och jobba i Belgien

Bo och jobba i Belgien Påbörja ditt nya liv i Belgien Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. …

Read full post

Bo och jobba i Tyskland

Bo och jobba i Tyskland Påbörja ditt nya liv i Tyskland Tyskland är en av Europas mest inflytelserika och ekonomiskt starka länder. Landet har en …

Read full post

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post