Bo och jobba i Slovakien

Påbörja ditt nya liv i Slovakien

 

Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, Tjeckien och Österrike. Landet är känt för sin vackra natur, med berg, sjöar och skogar, samt för sin rika historia och kultur. Men det är inte bara dessa saker som gör Slovakien till ett attraktivt land att besöka eller arbeta i.

 

Slovakien har också en stark ekonomi med en hög BNP per capita och en stabil arbetsmarknad. Många internationella företag har valt att etablera sig i Slovakien på grund av dess centrala läge i Europa och tillgången på kvalificerad arbetskraft. Detta innebär att det finns många möjligheter för personer som söker arbete i Slovakien, särskilt inom teknik- och ingenjörsbranschen.

 

Det slovakiska språket är ett av de 24 officiella språken i EU, och det är ett av de östeuropeiska språken som tillhör slaviska språkfamiljen. Även om det kan vara en utmaning att lära sig det slovakiska språket, är det många människor som bor och arbetar i Slovakien som pratar engelska eller andra språk.

 

En annan intressant faktor om Slovakien är dess befolkning. Landet har ungefär 5,5 miljoner invånare, varav majoriteten är slovaker men det finns också en stor minoritet av ungrare och romer. Detta gör Slovakien till ett multikulturellt samhälle med en mångfald av traditioner och kulturella uttryck.

 

Om du är intresserad av att arbeta i Slovakien och tror att det skulle passa dig och din karriär, tveka inte att skicka in din ansökan till oss på NordsAbroad.com. Vi är en rekryteringsföretag som hjälper personer som talar nordiska språk att hitta arbeten utomlands. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt möjligheter och guida dig genom hela processen. Så vad väntar du på? Skicka in din ansökan idag och ta det första steget mot en ny karriärmöjlighet i Slovakien!

 

Kortfakta om Slovakien

  • Genomsnittstemperatur: 8-12 grader Celsius beroende på årstid och region.
  • Landets storlek: 49 037 kvadratkilometer.
  • Antal sjöar: Cirka 1 600 sjöar.
  • Kustlinjens storlek: Landet har ingen kustlinje eftersom det är ett inlandsland.
  • Befolkningsstorlek: Cirka 5,5 miljoner människor.
  • BNP per capita: Cirka 94 000 kronor (11 000 USD) per person.
  • Officiella språk: Slovakiska.
  • Valuta: Euro.

Slovakien historia

Slovakien är ett land med en rik kultur och en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Detta lilla land i hjärtat av Europa har varit en del av flera stora imperier, inklusive det romerska riket, Österrike-Ungern och Tjeckoslovakien, innan det blev en självständig nation 1993. Här är en kort överblick över några av de viktigaste händelserna i Slovakien historia:

Slovakien var en del av det romerska riket under antiken och det var under den här tiden som de första städerna etablerades. Efter romarna styrdes området av olika folkslag, inklusive goter, hunner, avarer och slaver. I mitten av 800-talet enades slaviska stammar under ledning av fursten Mojmir och skapade den största slaviska staten, Stor-Mähren, som också inkluderade delar av dagens Tjeckien och Polen.

Under 900-talet invaderade ungrarna området och etablerade ett kungadöme som kom att dominera regionen i flera hundra år. Under denna period utvecklades den slovakiska kulturen och språket, men det skulle dröja till 1800-talet innan det slovakiska folket började kämpa för en självständig nation.

Efter första världskriget blev Slovakien en del av Tjeckoslovakien, men den slovakiska minoriteten i landet kämpade för självständighet under flera årtionden. Efter andra världskriget blev Tjeckoslovakien en socialistisk stat och Slovakien fick begränsad autonomi under kommunistregimen.

Efter kommunismens fall på 1990-talet blev Slovakien en självständig nation, och landet har sedan dess upplevt en period av snabb ekonomisk utveckling och demokratisering. Idag är Slovakien en stolt och självständig nation med en rik kultur och en spännande historia som har format landets identitet.

Så där har ni det, en kort överblick över Slovakien historia. Det finns mycket att se och göra i Slovakien, det är verkligen ett perfekt land för varje skandinav att flytta till.

Vad kan man göra i Slovakien?

Flytta till Slovakien nu

Visste du att Slovakien har mycket att erbjuda för alla som flyttar hit? Detta lilla land i hjärtat av Europa har en rik historia, fantastisk natur och spännande kultur, så det är verkligen en plats värd att besöka. Här är några av de mest intressanta sakerna att göra i Slovakien:

 1. Utforska huvudstaden Bratislava: Denna vackra stad är full av charmiga gator, medeltida slott och imponerande katedraler. Besök Bratislava slott för fantastisk utsikt över staden, ta en promenad genom den pittoreska gamla staden eller besök St. Martin’s Cathedral, där det slovakiska kungaparet kröntes.

 2. Besök nationalparker: Slovakien är känt för sin vackra natur och det finns flera nationalparker som är väl värda ett besök. High Tatras nationalpark är den högsta delen av Karpaterna och har fantastiska bergsvyer, kristallklara sjöar och vackra vandringsleder. Andra nationalparker inkluderar Slovak Paradise, Low Tatras och Pieniny.

 3. Prova lokala specialiteter: Slovakisk mat är välkänd för sin rika smak och det finns många lokala specialiteter att prova på. Prova bryndzové halušky, en rätt med potatisgnocchi, fårost och bacon, eller goulash, en gryta gjord på nötkött, paprika och lök.

 4. Besök UNESCO-världsarv: Slovakien har flera platser som har utsetts till UNESCO-världsarv, inklusive Spiš Castle och Vlkolínec, en pittoresk by med traditionella trähus. Detta är platser som verkligen belyser Slovakien historia och kultur.

 5. Upplev traditionell folkmusik: Slovakien har en rik tradition av folkmusik och det finns många festivaler och evenemang där du kan uppleva detta. Besök folkfestivalen i Východná, som hålls varje år i juli, för att höra traditionell musik och se dansuppvisningar.

Slovakien är verkligen en fantastisk plats att besöka och dessa är bara några av de många saker att göra och se. Oavsett om du är intresserad av historia, natur eller kultur, har Slovakien något för alla. Så vad väntar du på?

Karriärsmöjligheter i Slovakien

Flytta till Slovakien och hitta jobb!

Slovakien är ett litet men fantastiskt land med mycket att erbjuda. Det är inte bara en populär turistdestination, det är också ett land med goda karriärmöjligheter och hög efterfrågan på skandinaviska språk. Här är några anledningar till varför du bör överväga att flytta till Slovakien och söka jobb genom NordsAbroad.com.

 1. Karriärmöjligheter: Slovakien har en stark ekonomi och en blomstrande affärsmiljö. Det finns många stora internationella företag som har sitt säte här och behöver ständigt anställa nya medarbetare. Det finns också många mindre företag som är i tillväxtfas och behöver utöka sin personal. Som skandinavisk språk talare har du en fördel då det finns en hög efterfrågan på personer som talar skandinaviska språk.

 2. Konkurrenskraftiga löner: Slovakien har en låg levnadskostnad och jämfört med andra europeiska länder har du möjlighet att få högre lön och bättre villkor. En person med kunskaper i skandinaviska språk kan förvänta sig att få en konkurrenskraftig lön i Slovakien.

 3. Utbildningsmöjligheter: Slovakien har flera universitet och högskolor som erbjuder högkvalitativ utbildning inom olika områden. Det finns också många kurser och utbildningar som erbjuds på engelska och andra språk, så du behöver inte oroa dig för språkbarriärer.

 4. Kulturell mångfald: Slovakien är ett land med en rik kultur och historia. Det finns många kulturella evenemang och festivaler som hålls året runt, så det finns alltid något att uppleva. Dessutom är Slovakien ett land med många olika etniska grupper och nationaliteter, så det är en plats där du kan uppleva kulturell mångfald.

 5. Livskvalitet: Slovakien är känt för sin vackra natur, bra väder och låg levnadskostnad. Det är ett land där du kan leva ett bekvämt liv utan att behöva betala höga boendekostnader eller ha höga levnadskostnader. Det är också ett land där du kan ha en god balans mellan arbete och fritid.

Så om du letar efter nya karriärmöjligheter och ett nytt land att utforska, överväg Slovakien. Det är en plats med en stark ekonomi, konkurrenskraftiga löner och många utbildningsmöjligheter. Och genom att söka jobb genom NordsAbroad.com kan vi hjälpa dig att hitta din drömjobb i Slovakien. Så varför vänta? Skicka in ditt CV idag och börja din resa mot en spännande karriär i Slovakien!

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Dutch jobs in Barcelona

Dutch jobs in Barcelona Dutch job opportunities in Barcelona Discover the vibrant landscape of Dutch job opportunities in Barcelona, where culture meets career amidst sun-kissed …

Read full post

Bo och jobba i Andorra

Bo och jobba i Andorra Påbörja ditt nya liv i Andorra Andorra är en lill republik belägen i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Det är …

Read full post

Bo och jobba i Montenegro

Bo och jobba i Montenegro Påbörja ditt nya liv i Montenegro Montenegro är ett land med en rik historia och kultur. Det är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Moldavien

Bo och jobba i Moldavien Påbörja ditt nya liv i Moldavien Moldavien är ett land beläget i östra Europa, gränsande till Ukraina i öster och …

Read full post

Bo och jobba i Finland

Bo och jobba i Finland Påbörja ditt nya liv i Finland Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Albanien

Bo och jobba i Albanien Påbörja ditt nya liv i Albanien Albanien är ett land beläget i sydöstra Europa, vid Adriatiska havet och Jonska havet. …

Read full post

Bo och jobba i Storbritannien

Bo och jobba i Storbritannien Påbörja ditt nya liv i Storbritannien Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Makedonien

Bo och jobba i Makedonien Påbörja ditt nya liv i Makedonien Nordmakedonien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin rika …

Read full post

Bo och jobba i Belgien

Bo och jobba i Belgien Påbörja ditt nya liv i Belgien Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. …

Read full post

Bo och jobba i Tyskland

Bo och jobba i Tyskland Påbörja ditt nya liv i Tyskland Tyskland är en av Europas mest inflytelserika och ekonomiskt starka länder. Landet har en …

Read full post

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post