Bo och jobba i Finland

Påbörja ditt nya liv i Finland

Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är känt för sin vilda natur, sina skogar och sjöar, och för sin unika kultur och historia. Landet är också känt för sin höga standard på levnadsvillkor och för sin höga levnadskvalitet.

 

Finland har en befolkning på ungefär 5,5 miljoner människor och huvudstaden är Helsingfors. Landet är delat in i sex regioner och hundratals kommuner. Landets officiella språk är finska och svenska, och det är också vanligt att tala engelska.

 

Finland är också ett av de mest utvecklade länderna i Europa med en hög GDP per capita. Landet är känt för sin höga teknologinivå och sin starka ekonomi, speciellt inom teknologi och telekommunikation. Det är också hem för många välkända företag som Nokia och Kone.

 

Finland är också ett land med en rik kultur och historia. Landet är känt för sin vackra arkitektur, sina konstmuseer och sina kulturella festivaler. Landet är också känt för sin mat, speciellt för sina skogens bär och svampar.

 

Om du är intresserad av att arbeta i Finland, kan NordsAbroad.com hjälpa dig att hitta jobb i landet. NordsAbroad.com är en rekryteringsföretag som hjälper personer som talar nordiska språk att hitta jobb utomlands. Skicka in din CV till oss idag och låt oss hjälpa dig att få ett drömjobb i detta vackra land.

Kortfakta om Finland

  •  
  • Genomsnittstemperatur: Varierar från -5 till 15 grader Celsius, beroende på årstid och region.

  • Landets storlek: Cirka 338 455 kvadratkilometer.

  • Antal sjöar: Finland kallas “de tusen sjöarnas land” men har faktiskt över 187 888 sjöar.

  • Kustlinjens storlek: Cirka 1 250 kilometer.

  • Befolkningsstorlek: Cirka 5,5 miljoner människor.

  • BNP per capita: Cirka 48 000 USD.

  • Officiella språk: Finska och svenska.

  • Valuta: Euro.

Finlands historia

Finlands fascinerande historia – En resa från tiden före historien till idag

 

Från forntid till medeltid

Första stoppet, stenåldern. Finland var täckt av is under senaste istiden, men när isen smälte för omkring 10 000 år sedan, började människor att bosätta sig i området. De levde av jakt, fiske och insamling – ganska primitivt, men det fungerade.

Hoppa fram till järnåldern, då började finnarna ägna sig åt jordbruk. Under denna tid hade Finland också mycket kontakt med resten av Norden, särskilt Sverige. Äldre Västgötalagen nämner “Österland”, alltså Finland, som en del av Sverige. Men det är under medeltiden som vi verkligen börjar se en förening mellan de två länderna.

Sverige-Finland

Under medeltiden blev Finland en integrerad del av Sverige, en tid som sträckte sig från 1200-talet till 1809. Under denna period blev svenska det dominerande språket och lagarna var de samma som i Sverige. Kyrkan spelade en stor roll, och vi kan än idag se medeltida kyrkor runt om i Finland.

Ryska tiden

Men, ingenting varar för evigt, eller hur? År 1809, efter Finska kriget, blev Finland en autonom del av det ryska imperiet. Trots att landet var en del av Ryssland, behöll det mycket av sin tidigare lagstiftning och kultur. Under denna tid växte en finsk nationalkänsla fram, och finska språket började åter ta plats.

Självständighet och krig

Kom nu ihåg att sätta på säkerhetsbältet, för nu blir det lite guppigt. År 1917, i kölvattnet av ryska revolutionen, förklarade Finland sig självständigt. Men det var inte slutet på utmaningarna. Landet drabbades snart av inbördeskrig, följt av vinterkriget och fortsättningskriget mot Sovjetunionen under andra världskriget.

Modern tid

Efter krigens slut började Finland återuppbyggnadsarbetet. Landet utvecklades snabbt från ett jordbruksland till en industrialiserad nation. Det blev medlem av FN 1955, och EU 1995. Idag är Finland känt för sin höga levnadsstandard, utbildningssystem och teknologiska framsteg.

Och så är vi tillbaka i nutid! Men innan vi stänger av tidsmaskinen, ta en stund att fundera över Finlands resa. Från jägare och samlare, till medeltida bönder, genom krig och kamp, till ett modernt, framstående land. Det är en påminnelse om att alla länder har en historia värd att utforska, och att våra resor formar oss till vad vi är idag.

Hoppas att ni tyckte om denna lilla resa i tiden. Och kom ihåg, historia är inte bara något som händer i böcker – det händer här och nu, varje dag. Så håll ögonen öppna och var en del av historien!

Vad kan man göra i Finland?

Äventyrliga upplevelser som väntar på dig i Finland – Packa väskan och upptäck!

Hej på er, äventyrssökare! Letar du efter ditt nästa stora äventyr, kanske till ett land du inte besökt tidigare? Låt mig föreslå ett land du kanske inte tänkt på – Finland. Det är sant, Finland kanske inte är det första landet som dyker upp på din lista över drömdestinationer. Men tro mig, det finns massor av roliga och spännande saker att göra i detta vackra nordiska land. Så kom igen, låt oss utforska!

Utforska de tusen sjöarnas land

Visste du att Finland kallas för “de tusen sjöarnas land”? Men faktum är att landet har över 187 888 sjöar! Otroligt, eller hur? En av de mest populära aktiviteterna för lokalbefolkningen och turister lika är att paddla kanot eller kajak på dessa sjöar. Du kan också ta ett dopp, fiska, eller varför inte prova på vattenskidor?

Vandra i de finländska skogarna

Nästa stopp, naturen! Finland har otroliga naturliga skönheter att utforska. Landet har 40 nationalparker och otaliga vandringsleder för dig att utforska. Och det bästa av allt? Det är gratis! Du kan njuta av frisk luft, tystnad och kanske till och med se några av landets vilda djur, som älgar, rävar och renar.

Upptäck landets historia

Är du intresserad av historia? Då är Finland platsen för dig. Besök Suomenlinna, en sjöfästning utanför Helsingfors, som är ett UNESCOs världsarv. Ta en guidad tur i de medeltida kyrkorna och lär dig mer om landets rika historia.

Lev livet på den finska landsbygden

Om du verkligen vill koppla av, varför inte ta en resa till den finska landsbygden? Hyr en stuga vid en sjö och upplev det lugna, enkla livet i skogen. Här kan du koppla av, läsa en bok, ta en simtur eller bara njuta av naturen.

Upplev Midnattssolen och Norrskenet

Visst har du hört talas om Midnattssolen och Norrskenet? Dessa naturfenomen kan du uppleva om du reser till Finland. På sommaren, norr om polcirkeln, går solen inte ner alls, och på vintern kan du se det fantastiska Norrskenet. En otrolig upplevelse som inte bör missas!

Besök Santa Claus Village

Och slutligen, om du är ett fan av julen, bör du definitivt besöka Santa Claus Village i Rovaniemi, Lappland. Här kan du träffa självaste jultomten, skicka brev från Santa Claus Post Office och känna den magiska julstämningen året runt.

Så, vad väntar du på? Finland har massor att erbjuda för alla sorters resenärer. Oavsett om du älskar äventyr, natur, historia eller bara vill koppla av, har Finland något för dig. Packa din väska, boka din biljett, och upplev Finland med egna ögon. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

Karriärsmöjligheter i Finland

Flytta till Finland – En guldgruva av möjligheter väntar på dig!

Har du någonsin övervägt att flytta utomlands för att bredda dina karriärmöjligheter? Vad sägs om Finland, vår vackra granne i öst? Kanske har du inte tänkt på Finland som ett första val, men låt mig berätta att landet erbjuder en hel del fördelar och karriärmöjligheter.

Varför Finland?

För det första, Finland är känt för att vara ett av världens mest progressiva och innovativa länder. Dessutom är landet otroligt vackert med sina tusentals sjöar, skogar och norrsken. Dessutom är Finland ett av de bästa länderna att bo i om du värdesätter en hög livskvalitet, utbildning och hälsa.

Men det slutar inte där. För oss nordbor, och speciellt för oss svensktalande, finns det massor av karriärmöjligheter.

Svenska – en efterfrågad färdighet

Finland är officiellt tvåspråkigt, med finska och svenska som officiella språk. Trots detta, finns det brist på svensktalande personal inom många sektorer. Detta gör att svensktalande, både de som är tvåspråkiga och de som har svenska som modersmål, är högt efterfrågade på arbetsmarknaden.

Det finns en mängd jobb där du kan dra nytta av din svenska färdighet. Det kan vara allt från kundtjänst, försäljning, och administration till specialistpositioner inom IT, marknadsföring, och hälsovård.

Höga löner och bra arbetsvillkor

Dessutom är lönerna ofta högre i Finland än i Sverige, särskilt för svensktalande positioner. Många företag är villiga att betala extra för att locka svensktalande personal. Och glöm inte bort att Finland också är känt för sina utmärkta arbetsvillkor med bra balans mellan arbete och fritid, generös semester och starka arbetstagar-rättigheter.

Hur tar jag mig dit?

Här kommer vi in i bilden. Vi på NordsAbroad hjälper dig att navigera i den finländska arbetsmarknaden. Vi kan hitta de bästa jobben som passar din profil och hjälpa dig genom hela processen, från ansökan till intervju. Allt du behöver göra är att skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com, och vi tar hand om resten.

Så, vad väntar du på? Om du letar efter ett land med fantastiska karriärmöjligheter, hög livskvalitet och äventyr runt hörnet, är Finland platsen för dig. Ta chansen, utmana dig själv och upplev något nytt. Din framtid i Finland väntar på dig!

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Dutch jobs in Barcelona

Dutch jobs in Barcelona Dutch job opportunities in Barcelona Discover the vibrant landscape of Dutch job opportunities in Barcelona, where culture meets career amidst sun-kissed …

Read full post

Bo och jobba i Andorra

Bo och jobba i Andorra Påbörja ditt nya liv i Andorra Andorra är en lill republik belägen i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Det är …

Read full post

Bo och jobba i Montenegro

Bo och jobba i Montenegro Påbörja ditt nya liv i Montenegro Montenegro är ett land med en rik historia och kultur. Det är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Moldavien

Bo och jobba i Moldavien Påbörja ditt nya liv i Moldavien Moldavien är ett land beläget i östra Europa, gränsande till Ukraina i öster och …

Read full post

Bo och jobba i Finland

Bo och jobba i Finland Påbörja ditt nya liv i Finland Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Albanien

Bo och jobba i Albanien Påbörja ditt nya liv i Albanien Albanien är ett land beläget i sydöstra Europa, vid Adriatiska havet och Jonska havet. …

Read full post

Bo och jobba i Storbritannien

Bo och jobba i Storbritannien Påbörja ditt nya liv i Storbritannien Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Makedonien

Bo och jobba i Makedonien Påbörja ditt nya liv i Makedonien Nordmakedonien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin rika …

Read full post

Bo och jobba i Belgien

Bo och jobba i Belgien Påbörja ditt nya liv i Belgien Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. …

Read full post

Bo och jobba i Tyskland

Bo och jobba i Tyskland Påbörja ditt nya liv i Tyskland Tyskland är en av Europas mest inflytelserika och ekonomiskt starka länder. Landet har en …

Read full post

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post