Bo och jobba i Grekland

Påbörja ditt nya liv i Grekland

 

Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget i södra Europa och har en befolkning på ungefär 10 miljoner invånare. Huvudspråket i Grekland är grekiska och landet är en republik med en president som är den högsta ledaren.

Grekland är känt för sin unika arkitektur, sina vackra stränder och sina antika ruiner. Landet har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antiken och är hem till många viktiga platser från den tiden, som Akropolis i Aten och Delfi oraklet. Grekland är också känt för sin kulinariska scen med en rik tradition av färsk fisk och skaldjur, lokala olivoljor och viner.

Greklands ekonomi är baserad på turism, jordbruk och fiske. Landet har en hög BNP per capita och en stabil ekonomi, men har också drabbats av ekonomiska svårigheter på senare år. Trots detta är Grekland fortfarande ett populärt resmål för människor över hela världen och erbjuder många möjligheter för arbete och affärsutveckling.

Om du är intresserad av att arbeta eller starta en verksamhet i Grekland, så kan NordsAbroad.com hjälpa dig att hitta rätt möjligheter. NordsAbroad.com är ett rekryteringsföretag som hjälper personer som talar nordiska språk att hitta jobb utomlands. Skicka in din CV till oss idag och låt oss hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär eller affärsutveckling i Grekland!

Kortfakta om Grekland

 • Genomsnittstemperatur: 16-18 grader Celsius
 • Landets storlek: 131 957 kvadratkilometer
 • Antal sjöar: ca 11 000 stycken
 • Kustlinjens storlek: ca 13 676 kilometer
 • Befolkningsstorlek: ca 10,7 miljoner invånare
 • BNP per capita: ca 19 000 US dollar
 • Officiella språk: grekiska
 • Valuta: euro

Greklandl historia

Grekland, beläget i sydöstra Europa, har en rik och fascinerande historia som sträcker sig över flera tusen år. Landets historia präglas av kulturell mångfald, konst, filosofi, vetenskap och politik, och har haft en enorm inverkan på västerländsk kultur och samhällsordning. I denna bloggpost kommer vi att utforska Greklands fascinerande historia, från dess antika rötter till modern tid.

Antika Grekland

Grekland är känt för att vara en av de tidigaste civilisationerna i världen och dess antika historia går tillbaka till 3000-talet f.Kr. De tidigaste bosättningarna i Grekland var minoisk och mykensk, och båda kulturerna var mycket avancerade och välutvecklade. Den mykenska civilisationen är känd för att ha skapat den första grekiska skriften, Linear B, och för att ha byggt imponerande fästningar och palats.

Under antiken var Grekland uppdelat i stadsstater, kända som poleis, som var självständiga politiska enheter. Athen och Sparta var två av de mest kända poleiserna och de hade en rivalitet som varade i flera århundraden. Den atenska civilisationen var känd för att ha utvecklat demokrati och filosofi, medan Spartas samhälle var mer militärt och fokuserat på krigföring.

Under denna period var Grekland också känt för sin konst och arkitektur, med byggnader som Akropolis i Aten och Parthenon som fortfarande imponerar besökare idag. Grekiska filosofer, som Sokrates, Platon och Aristoteles, lade grunden för västerländsk filosofi och deras idéer om etik, politik och metafysik fortsätter att vara relevanta idag.

Makedoniska riket

Under 300-talet f.Kr. expanderade Makedoniens rike under ledning av Alexander den store och erövrade många av de grekiska poleiserna. Alexanders expansion ledde till skapandet av ett av de största rikena i antikens historia. Han förde med sig grekisk kultur till länderna han erövrade och spred den grekiska civilisationen över hela Medelhavsområdet.

Romerska riket

Efter Alexander den stores död splittrades hans rike och Grekland hamnade under kontroll av Romerska riket. Under romartiden blomstrade grekisk kultur och konst och många stora byggnadsverk, som Amphitheater i El Djem i Tunisien, byggdes under denna period.

Bysantinska riket

Efter det romerska rikets fall år 476 e.Kr. tog Bysantinska riket över kontrollen av Grekland. Det bysantinska riket var känt för sin arkitektur, konst och litteratur och dess inflytande kan fortftande ses idag i den ortodoxa kyrkans ikoner och fresker.

Under medeltiden utsattes Grekland för flera invasionsförsök, inklusive av arabiska och turkiska arméer. Under 1200-talet erövrades Grekland av latinerna under fjärde korståget och det ledde till att den bysantinska riket föll. Under 1300-talet hamnade Grekland under kontroll av det Osmanska riket och det skulle vara så i nästan 400 år.

Frihetskriget

Under 1800-talet växte nationalismen i Grekland och det ledde till det grekiska frihetskriget 1821. Efter flera år av stridigheter lyckades grekerna till slut uppnå självständighet från det Osmanska riket år 1832.

Modern tid

Efter självständigheten blev Grekland en monarki och senare en republik. Under andra världskriget ockuperades Grekland av tyska trupper och det ledde till stora svårigheter för landet. Efter kriget återuppbyggdes landet och det blev en del av Nato år 1952.

Under 1960-talet och 70-talet gick Grekland igenom en period av politisk instabilitet, med militärkupper och politiskt våld. Men under 1980-talet och 90-talet blev Grekland allt mer demokratiskt och ekonomin blomstrade.

Under 2000-talet drabbades Grekland av en ekonomisk kris som påverkade landet i flera år. Men trots utmaningarna har Grekland fortsatt att vara en viktig spelare i europeisk politik och ekonomi.

Sammanfattning

Grekland har en lång och fascinerande historia, från dess antika rötter till modern tid. Landet har bidragit till många områden av kultur, konst och vetenskap, och dess inflytande kan fortfarande ses idag. Trots utmaningar under åren har Grekland förblivit en viktig spelare i europeisk politik och ekonomi och dess historia fortsätter att fascinera och inspirera besökare från hela världen.

Grekland

Vad kan man göra i Grekland?

Grekland är känt för sin rika historia, soliga stränder och pittoreska öar. Det är ett land som har något att erbjuda för alla typer av resenärer, oavsett om du är intresserad av kultur, avkoppling eller äventyr. Här är några av de mest intressanta sakerna att göra i Grekland.

 1. Utforska Akropolis i Aten

Akropolis i Aten är en av de mest berömda sevärdheterna i Grekland. Det är en antik stad med ett imponerande tempel, inklusive det berömda Parthenontemplet. Området är fullt av fascinerande historia och det är en fantastisk plats att utforska för alla som är intresserade av antikens historia.

 1. Upptäck pittoreska Santorini

Santorini är en av de mest populära öarna i Grekland och det är lätt att se varför. Ön är känd för sina pittoreska byar med vita hus och blåa tak, fantastiska solnedgångar och fina stränder. Det finns också många fantastiska restauranger och barer på ön, så du kan njuta av en trevlig kväll medan du beundrar utsikten.

 1. Besök den antika staden Knossos på Kreta

Knossos på Kreta är en annan fantastisk antik stad att utforska. Det är en av de äldsta städerna i Europa och det är känt för sina imponerande ruiner och palats. Det är en fantastisk plats att besöka för alla som är intresserade av arkeologi och antikens historia.

 1. Njut av grekisk mat och dryck

Grekisk mat och dryck är kända över hela världen för sin goda smak och höga kvalitet. Grekland är känt för sina färska grönsaker, oliver och fetaost, och du kan njuta av dessa läckerheter på de många lokala marknaderna och restaurangerna runt om i landet. Grekland är också känt för sitt vin och sin ouzo, en anissmakande alkoholdryck som är en favorit bland lokalbefolkningen.

 1. Utforska Meteora-klipporna

Meteora-klipporna är en av de mest unika platserna i Grekland. Det är en samling av kalkstensklippor som stiger upp från marken, med kloster som är byggda på toppen av dem. Det är en fantastisk plats att besöka för alla som är intresserade av historia och vackra naturscenerier.

 1. Njut av en dag på stranden

Grekland är känt för sina fantastiska stränder och det finns många att välja mellan runt om i landet. Från de vita sandstränderna på Zakynthos till de kristallklara vattnen på Kefalonia, finns det något för alla. Njut av en dag på stranden, sola och simma i det varma vattnet.

 1. Besök Olympiastadion i Aten

Olympiastadion i Aten är en annan imponerande sevärdhet i Grekland. Det är en antik stadion som användes för de första moderna olympiska spelen år 1896. Stadion har en kapacitet på 70 000 personer och det är en fantastisk plats att besöka för alla som är intresserade av sport och historia.

 1. Upplev nattlivet i Mykonos

Mykonos är en av de mest livliga öarna i Grekland och det är känt för sitt fantastiska nattliv. Ön är full av barer och klubbar som är öppna till sent på natten, så det är en fantastisk plats att besöka om du vill dansa och ha kul. Det finns också många restauranger och butiker på ön, så det finns alltid något att göra.

 1. Besök den gamla staden Rhodos

Rhodos är en av de största öarna i Grekland och det är känt för sin gamla stad. Staden har en lång historia och det finns många antika monument att beundra, inklusive Rhodos akropol och den gamla staden Lindos. Det är också en fantastisk plats att shoppa och njuta av en trevlig måltid.

 1. Gör en båttur runt öarna

Grekland har många fantastiska öar och en av de bästa sätten att utforska dem är att göra en båttur. Det finns många båtturer att välja mellan runt om i landet och du kan njuta av fantastisk utsikt över havet samtidigt som du besöker några av de mest pittoreska öarna i Grekland.

Sammanfattningsvis är Grekland en fantastisk plats att besöka, oavsett om du är intresserad av kultur, avkoppling eller äventyr. Med så många intressanta saker att göra är det svårt att tröttna på detta fantastiska land. Se till att besöka några av de platserna och göra några av aktiviteterna på vår lista, så kommer du att ha en minnesvärd resa till Grekland.

 

Karriärsmöjligheter i Grekland

Har du funderat på att flytta utomlands? Varför inte överväga Grekland? Grekland är ett fantastiskt land med vacker natur, historia, god mat och en varm och välkomnande kultur. Men inte bara det, Grekland erbjuder också spännande karriärmöjligheter för nordiska språk. Läs vidare för att ta reda på varför du borde flytta till Grekland och varför du bör skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com för att hjälpa dig hitta en spännande karriär i Grekland.

 1. Högt efterfrågade nordiska språk

Grekland har blivit ett populärt resmål för skandinaviska länder, och efterfrågan på nordiska språk har ökat kraftigt de senaste åren. Detta betyder att det finns många företag och organisationer som söker efter talanger som talar svenska, danska, norska eller finska. Så om du talar något av dessa språk, kan du vara säker på att det finns en efterfrågan på din kunskap.

 1. Attraktiv lön för nordiska språk

Tack vare den höga efterfrågan på nordiska språk, kan talare av dessa språk förvänta sig attraktiva löner i Grekland. Beroende på din erfarenhet och kompetens, kan du förvänta dig en lön som överstiger det nationella genomsnittet.

 1. Spännande karriärmöjligheter inom olika branscher

Grekland har en mångsidig ekonomi med en mängd olika branscher som växer och utvecklas. Detta inkluderar turism, teknik, livsmedelsindustri, transport och mycket mer. Det finns också många internationella företag som har valt att etablera sig i Grekland, vilket innebär fler karriärmöjligheter för dig.

 1. En varm och välkomnande kultur

Grekland är känt för sin värme och gästfrihet. Att flytta till Grekland kommer att ge dig möjlighet att uppleva en ny kultur och träffa nya människor. Grekerna är kända för sin välkomnande attityd gentemot utlänningar, så du kommer att känna dig hemma från första dagen.

 1. Vacker natur och avkoppling

Grekland är känt för sin vackra natur och de många öarna runt landet. Som invånare i Grekland kommer du att ha möjlighet att utforska alla dessa fantastiska platser och njuta av allt som Grekland har att erbjuda. Du kan också njuta av avkoppling och lugn vid havet eller upptäcka vandringsleder i bergen.

För att hjälpa dig hitta en spännande karriär i Grekland, har vi på NordsAbroad.com en expertis i att matcha nordiska talanger med spännande jobbmöjligheter i Grekland. Vi hjälper dig att hitta rätt jobb och stödjer dig genom hela processen, från att skriva en imponerande CV till att förbereda dig för intervjuer. Vi har ett brett nätverk av företag och organisationer i Grekland som söker efter nordiska talanger, och vi kan hjälpa dig att hitta den perfekta matchen för din erfarenhet och kompetens.

Så om du är intresserad av att flytta till Grekland och utforska spännande karriärmöjligheter, skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com. Vi kommer att använda våra expertkunskaper och vårt nätverk för att hitta det perfekta jobbet för dig.

För att sammanfatta, Grekland är en fantastisk plats att bo på med en mängd olika möjligheter för nordiska talanger. Med hög efterfrågan på nordiska språk och attraktiva löner, kan du förvänta dig att hitta en spännande karriär i Grekland. Dessutom kan du utforska den vackra naturen och uppleva en varm och välkomnande kultur. Så om du är redo för en spännande utmaning och en ny livsstil, skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com och låt oss hjälpa dig att hitta din drömjobb i Grekland.

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post