Bo och jobba i Portugal

Påbörja ditt nya liv i Portugal

Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget i södra Europa och har en befolkning på ungefär 10 miljoner invånare. Huvudspråket i Grekland är grekiska och landet är en republik med en president som är den högsta ledaren.

Grekland är känt för sin unika arkitektur, sina vackra stränder och sina antika ruiner. Landet har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antiken och är hem till många viktiga platser från den tiden, som Akropolis i Aten och Delfi oraklet. Grekland är också känt för sin kulinariska scen med en rik tradition av färsk fisk och skaldjur, lokala olivoljor och viner.

Greklands ekonomi är baserad på turism, jordbruk och fiske. Landet har en hög BNP per capita och en stabil ekonomi, men har också drabbats av ekonomiska svårigheter på senare år. Trots detta är Grekland fortfarande ett populärt resmål för människor över hela världen och erbjuder många möjligheter för arbete och affärsutveckling.

Om du är intresserad av att arbeta eller starta en verksamhet i Grekland, så kan NordsAbroad.com hjälpa dig att hitta rätt möjligheter. NordsAbroad.com är ett rekryteringsföretag som hjälper personer som talar nordiska språk att hitta jobb utomlands. Skicka in din CV till oss idag och låt oss hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär eller affärsutveckling i Grekland!

Kortfakta om Portugal

 • Genomsnittstemperatur: Ca 17-19 grader Celsius året runt.

 • Landets storlek: Portugal är beläget på den iberiska halvön och har en total yta på ca 92 000 kvadratkilometer.

 • Antal sjöar: Det finns inga större sjöar i Portugal, men landet har flera floder som präglar landskapet.

 • Kustlinjens storlek: Portugal har en kustlinje på ca 1 800 kilometer, vilket gör det till ett populärt resmål för strandälskare.

 • Befolkningsstorlek: Portugal har en befolkning på ca 10,3 miljoner människor.

 • BNP per capita: Enligt Världsbanken var BNP per capita i Portugal ca 22 000 USD 2020.

 • Officiella språk: Portugisiska är det officiella språket i Portugal.

 • Valuta: Euro (EUR) är den officiella valutan i Portugal.

Portugal historia

Portugal har en rik och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Från romerska eran till upptäcktsresor och revolutioner, har Portugal genomgått många förändringar genom åren. Här är en djupdykning i Portugals historia, från dess tidigaste dagar till modern tid.

Tidig historia

Portugal har en lång historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Under romerskt styre fick Portugal namnet Lusitania och var en viktig region för produktion av vin, olivolja och andra jordbruksprodukter. Efter romerskt styre blev Portugal en del av det västgotiska riket och senare det mauriska kalifatet. Under denna tid var Portugal en kulturell och ekonomisk knutpunkt, och det var här som idéer och handelsvaror spreds över hela Europa.

Medeltiden

Portugal blev ett självständigt kungarike år 1143, då Alfons I utropade sig till kung över Portugal. Under medeltiden expanderade Portugal sin makt och inflytande över hela Iberiska halvön, och år 1385 besegrade de kastilierna i slaget vid Aljubarrota. Under medeltiden blomstrade även portugisisk konst och arkitektur, med vackra kyrkor och kloster som byggdes över hela landet.

Upptäcktsresor och imperium

På 1400- och 1500-talet var Portugal en ledande nation när det gällde upptäcktsresor. Landet hade en stark flotta och utforskade nya världar och handelsrutter. Den portugisiske upptäcktsresanden Vasco da Gama var den förste europé som nådde Indien genom havet, och Portugal etablerade en rad handelsposteringar längs den afrikanska kusten och i Asien. Portugals imperium växte sig stort, och landet kontrollerade territorier i Afrika, Asien och Sydamerika.

Modern tid

Portugal blev en republik år 1910, efter att ha varit en monarki sedan 1100-talet. Under andra världskriget var Portugal en neutral nation, men landet upplevde ändå politiska konflikter och ekonomiska problem under denna tid. Efter kriget ledde António de Oliveira Salazar landet under en lång period av auktoritär regim, men 1974 blev Portugal en demokrati efter en revolution som kallas Neljattonde maj-revolutionen.

Idag är Portugal en modern och framgångsrik nation med en rik kultur och historia. Landet är känt för sin vackra kustlinje, sin utmärkta mat och dryck, och sina historiska sevärdheter. Portugals historia är en historia om utforskning, handel och kamp för självständighet och frihet. Idag är Portugal en stolt medlem av EU och fortsätter att spela en viktig roll i det globala samfundet.

Spårvagn i Portugal

Vad kan man göra i Portugal?

Portugal är ett vackert land med mycket att erbjuda. Från historiska sevärdheter till vacker natur och fantastisk mat och dryck, är Portugal ett populärt resmål för turister från hela världen. Här är några av de mest intressanta sakerna att göra i Portugal.

Upptäcka historiska sevärdheter

Portugal är ett land med en rik historia, och det finns många historiska sevärdheter att utforska. Ett av de mest kända är slottet i Sintra, som är en UNESCO:s världsarvslista. Slottet byggdes på 1400-talet och är ett fantastiskt exempel på portugisisk arkitektur. Andra historiska sevärdheter inkluderar Belémtornet i Lissabon, Mosteiro dos Jerónimos, och São Jorge slott.

Utforska vacker natur

Portugal har också många vackra naturliga sevärdheter att utforska. En av de mest imponerande är Peneda-Gerês nationalpark, som är en av de största naturskyddsområdena i Europa. Parken är känd för sina vackra berg, sjöar och floder. Andra populära naturliga sevärdheter inkluderar Cabo de Roca, den västligaste punkten i Europa, och Azorerna, en ögrupp som är känd för sin spektakulära natur.

Smaka på fantastisk mat och dryck

Portugal är också känt för sin fantastiska mat och dryck. Portugisisk mat är känd för att vara enkel och rustik, men också läcker och full av smak. Några av de mest populära rätterna inkluderar Bacalhau, en rätt med torkad och saltad torsk, och Pastel de nata, en krämig och sötsmakande bakelse. Portugal är också känt för sina viner, särskilt Portvin som är en söt och rik variant av vin.

Utforska vackra stränder

Portugal har också några av de vackraste stränderna i Europa. Algarvekusten är särskilt känd för sina vita sandstränder och kristallklart vatten. Praia da Rocha och Praia do Vau är två av de mest populära stränderna i Algarve, men det finns många andra vackra stränder att utforska längs kusten.

Delta i kulturella evenemang

Portugal är också känt för sina kulturella evenemang och festivaler. En av de mest kända är São João-festivalen i Porto, som firas den 23 juni varje år. Festivalen inkluderar en mängd olika evenemang och aktiviteter, inklusive en stor parad och fyrverkerier. Andra populära festivaler inkluderar Carnaval i Torres Vedras och Festa do Avante i Lissabon.

Sammanfattningsvis

Portugal har mycket att erbjuda, oavsett om du är intresserad av historia, natur, mat och dryck, stränder eller kulturella evenemang. Med sin rika kultur och vackra landskap är Portugal definitivt ett resmål som är värt att besöka. Så, om du planerar en resa till Portugal, se till att du har tid att upptäcka allt detta fantastiska land har att erbjuda.

Förutom att vara ett fantastiskt resmål, kan Portugal också vara en bra plats att bo och arbeta. Skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com för att hitta ett jobb.

Karriärsmöjligheter i Portugal

Portugal är ett vackert land med en rik historia, fantastisk mat, en avslappnad livsstil och en välkomnande kultur. Det är också ett land med många möjligheter för karriärutveckling, särskilt för skandinaviska talare. Om du funderar på att flytta till Portugal och söka jobb, se till att skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com för att hjälpa dig hitta din drömposition.

 1. Karriärmöjligheter i Portugal Portugal har många möjligheter för karriärutveckling, särskilt inom områden som turism, teknik, forskning och miljövänlig energi. Dessutom är landet en av de största exportörerna av vin och textilier i världen, vilket skapar möjligheter inom dessa branscher också.

Ett annat intressant faktum är att Portugal har en hög efterfrågan på skandinaviska språk. Skandinaviska språk är i hög efterfrågan inom områden som teknik, turism och ekonomi, och kan öppna upp dörrar för skandinaviska talare som letar efter jobb i Portugal.

2. Kostnadseffektivt boende i Portugal

Boende i Portugal är generellt billigare än många andra europeiska länder. Hyreskostnaderna är överkomliga och fastighetspriserna är mycket lägre än i många andra europeiska huvudstäder. Dessutom är livsstilen i Portugal avslappnad och fördelaktig för hälsan, vilket också gör det till ett attraktivt alternativ för livsstilsförändringar.

3. Lön i Portugal

Lönerna i Portugal är generellt lägre än i många andra europeiska länder. Men som skandinavisk talare kan du förvänta dig en högre lön än genomsnittet, särskilt om du har specialiserade färdigheter inom teknik, turism eller ekonomi. Ett annat intressant faktum är att Portugal erbjuder skatteförmåner för vissa yrken, vilket kan göra det mer lönsamt för dig att arbeta i landet.

4. Hälsosam livsstil i Portugal

Portugal är känt för sin hälsosamma livsstil. Landet har ett mildt klimat och vacker natur, vilket gör det enkelt att njuta av utomhusaktiviteter och hålla sig i form. Portugisisk mat är också rik på hälsosamma livsmedel som fisk, grönsaker och olivolja. Denna hälsosamma livsstil kan förbättra ditt välbefinnande och göra det enklare för dig att anpassa dig till det nya landet.

Enkelhet att anpassa sig i Portugal Portugal har en välkomnande kultur och vänliga människor, vilket gör det enkelt att anpassa sig till det nya landet. Många människor i Portugal talar engelska, vilket också gör det enklare att kommunicera och integrera i det nya samhället. Dessutom finns det många expat-s

 1. Låg levnadskostnad

Portugal är känt för att ha en relativt låg levnadskostnad jämfört med andra europeiska länder. Livsmedelspriserna är överlag lägre än i Sverige, vilket gör det möjligt att spara pengar och ha råd med mer. Dessutom är hyreskostnaderna för bostäder generellt sett lägre än i många andra europeiska länder.

 1. Flera internationella företag etablerade i Portugal

I Portugal har flera internationella företag etablerat sig, speciellt inom teknologi, IT och turism. Detta har skapat många arbetstillfällen och ett ökat behov av anställda med goda kunskaper i främmande språk. Genom att ha kunskaper i svenska och andra skandinaviska språk kan du ha en fördel när du söker jobb inom dessa företag.

 1. Portugals ekonomi växer

Portugals ekonomi har haft en positiv utveckling de senaste åren och detta har skapat fler arbetstillfällen och möjligheter för personer som vill flytta till Portugal och söka jobb. Även om landet fortfarande kämpar med arbetslöshet och ekonomisk ojämnlikhet, så finns det möjligheter för personer med rätt utbildning och erfarenhet att hitta jobb inom flera sektorer.

 1. Portugals skatteförmåner

Portugal har flera skatteförmåner som kan göra det mer attraktivt för personer som vill flytta och arbeta i landet. Ett exempel är “NHR” (non-habitual residents) som innebär att personer som är bosatta i Portugal men inte har bott där de senaste fem åren inte betalar inkomstskatt på vissa typer av inkomst under de första tio åren efter flytten.

 1. Portugals härliga livsstil

Portugal har en härlig livsstil med fokus på god mat, vin, vacker natur och en avslappnad livsstil. Det är känt för sina vackra stränder, medelhavsklimat och kulturella sevärdheter. Detta kan göra det till en mycket attraktiv plats att leva och arbeta på, särskilt för personer som söker en mer avslappnad och balanserad livsstil.

Sammanfattningsvis finns det många goda skäl att överväga en flytt till Portugal. Med låga levnadskostnader, många arbetstillfällen inom flera sektorer, skatteförmåner och en härlig livsstil kan Portugal vara den perfekta platsen att leva och arbeta på för många människor. Om du är intresserad av att flytta till Portugal och söka jobb, tveka inte att kontakta oss på NordsAbroad.com så kan vi hjälpa dig att hitta den perfekta anställningen.

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Dutch jobs in Barcelona

Dutch jobs in Barcelona Dutch job opportunities in Barcelona Discover the vibrant landscape of Dutch job opportunities in Barcelona, where culture meets career amidst sun-kissed …

Read full post

Bo och jobba i Andorra

Bo och jobba i Andorra Påbörja ditt nya liv i Andorra Andorra är en lill republik belägen i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Det är …

Read full post

Bo och jobba i Montenegro

Bo och jobba i Montenegro Påbörja ditt nya liv i Montenegro Montenegro är ett land med en rik historia och kultur. Det är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Moldavien

Bo och jobba i Moldavien Påbörja ditt nya liv i Moldavien Moldavien är ett land beläget i östra Europa, gränsande till Ukraina i öster och …

Read full post

Bo och jobba i Finland

Bo och jobba i Finland Påbörja ditt nya liv i Finland Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Albanien

Bo och jobba i Albanien Påbörja ditt nya liv i Albanien Albanien är ett land beläget i sydöstra Europa, vid Adriatiska havet och Jonska havet. …

Read full post

Bo och jobba i Storbritannien

Bo och jobba i Storbritannien Påbörja ditt nya liv i Storbritannien Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Makedonien

Bo och jobba i Makedonien Påbörja ditt nya liv i Makedonien Nordmakedonien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin rika …

Read full post

Bo och jobba i Belgien

Bo och jobba i Belgien Påbörja ditt nya liv i Belgien Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. …

Read full post

Bo och jobba i Tyskland

Bo och jobba i Tyskland Påbörja ditt nya liv i Tyskland Tyskland är en av Europas mest inflytelserika och ekonomiskt starka länder. Landet har en …

Read full post

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post