Bo och jobba i Irland

Påbörja ditt nya liv i Irland

Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet är känt för sin vackra natur, rika historia och kulturella arv. Irland har också en stark ekonomi med en BNP per capita på nästan 40 000 dollar, vilket gör det till ett attraktivt land att arbeta och leva i.

 

Språket som talas i Irland är engelska och gaeliska. Gaeliska är ett officiellt språk i landet, men det talas främst i vissa regioner som Kerry och Donegal. Irland har också en stark tradition av litteratur, poesi och musik, med många berömda författare som Samuel Beckett, James Joyce och W.B. Yeats.

 

Landets huvudstad och största stad är Dublin, som är känd för sina historiska platser, kulturella sevärdheter och levande nattlivet. Irland är också känt för sina vackra landskap, med gröna ängar, höga berg och långa kuststräckor. Många turister besöker landet varje år för att utforska dess naturskönhet och historiska platser.

 

Irland har också ett starkt ekonomiskt system, med en växande teknologi- och serviceindustri. Landet är också en viktig plats för internationella företag att etablera sig på grund av dess läge i Europa och dess engelsktalande befolkning. Det finns många möjligheter för personer som talar nordiska språk att få jobb i Irland, särskilt inom teknologi, finans och serviceindustrin.

 

Om du är intresserad av att arbeta i Irland och talar ett nordiskt språk, rekommenderar vi att du skickar in din CV till oss på NordsAbroad.com. Vi på NordsAbroad.com hjälper personer som talar nordiska språk att hitta jobb utomlands, och vi skulle gärna vilja hjälpa dig att få foten i dörren på arbetsmarknaden i Irland. Skicka in din ansökan idag och ta det första steget mot en spännande karriär i Irland!

Kortfakta om Irland

 • Genomsnittstemperatur: cirka 10°C

  Landets storlek: cirka 70 273 km²

  Antal sjöar: över 12 000

  Kustlinjens storlek: cirka 7 500 km

  Befolkningsstorlek: cirka 5 miljoner invånare

  BNP per capita: cirka 78 000 USD (2021)

  Officiella språk: engelska och iriska (gaeliska)

  Valuta: Euro (EUR)

Irlands historia

Inledning

Irland, ön med gröna landskap och en rik kulturell historia, har länge fascinerat människor världen över. Landets historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden och har präglats av konflikter, kulturella förändringar och den irländska själen som alltid verkar finna hopp och styrka i svårigheterna. I den här bloggposten kommer vi att göra en djupdykning i Irlands historia, från dess tidigaste bosättningar till modern tid, och försöka förstå vad som har format denna fascinerande ö i västra Europa.

Förhistorisk tid

Irlands förhistoria går tillbaka till omkring 12 500 f.Kr., när ön först blev befolkad efter att istiden dragit sig tillbaka. Under mesolitikum (mellanstenåldern) var befolkningen små och säsongsbetonade jägare och samlare. När jordbrukets utveckling kom till ön under neolitikum (yngre stenåldern) omkring 4000 f.Kr. började samhällena bli mer permanenta och bönderna började odla marken och föda upp djur.

Bronstiden och järnåldern

Bronstiden inträffade i Irland mellan cirka 2 500 f.Kr. och 500 f.Kr. och kännetecknas av övergången från stenverktyg till bronsverktyg. Det var också under denna period som Irlands första gruvdrift började, vilket ledde till en ökad tillgång till metaller för verktyg och vapen.

Järnåldern, som varade från cirka 500 f.Kr. till 400 e.Kr., präglades av keltiska stammar som invaderade Irland och införde sin kultur och språk, vilket blev grunden till det moderna irländska samhället. De keltiska stammarna organiserade sig i små kungadömen, där krigarkungar och druider, som var kulturens andliga och filosofiska ledare, styrde över befolkningen.

Romersk påverkan och kristendomens ankomst

Även om romarna aldrig erövrade Irland, hade de en viss påverkan på landet genom handel och kulturutbyte. Irländska keltiska smeder och hantverkare påverkades av romersk konst och teknik.

Kristendomen nådde Irland i början av 400-talet e.Kr., och den helige Patrick, som blev Irlands skyddshelgon, spelade en avgörande roll för att omvandla den irländska befolkningen. Klostren blev centrum för utbildning och kultur, och den irländska kyrkan bidrog till att sprida kristendomen i Europa.

Vikingatiden

Från slutet av 700-talet till omkring 1000 e.Kr. präglades Irland av vikingarnas ankomst och härjningar. Vikingarna, främst från Norge och Danmark, genomförde räder och erövrade delar av landet. De grundade flera städer, däribland Dublin, som blev ett viktigt handelscentrum under vikingatiden.

Vikingarnas närvaro ledde till en ökad konflikt och konkurrens mellan de irländska kungadömena. Irland enades aldrig under en enda ledare under denna period, men kung Brian Boru lyckades tillfälligt återta Dublin från vikingarna år 1014 i slaget vid Clontarf.

Normandernas invasion

År 1169 inleddes normandernas invasion av Irland, på inbjudan av den avsatta kungen av Leinster, Diarmait Mac Murchada. Normanderna, ledda av Richard de Clare, även känd som Strongbow, lyckades erövra stora delar av ön och införde feodalismen. Detta ledde till en blandning av normandisk och irländsk kultur, särskilt bland adeln.

Engelsk överhöghet

Under 1200- och 1300-talet expanderade engelskt inflytande över Irland, och många irländska kungar svor trohet till den engelska kronan. Engelska kungar, däribland Edvard I och Edvard II, försökte konsolidera sitt inflytande över ön genom att införa engelska lagar och administration. Detta möttes med motstånd från den irländska befolkningen, och engelsmännen kunde aldrig fullständigt kontrollera hela landet.

Gaeliska återhämtning och reformationen

På 1400-talet återtog de gaeliska irländska furstarna kontrollen över större delen av Irland och återinförde gaelisk kultur och lagar. Detta ändrades dock när den engelska reformationen nådde ön på 1500-talet. Henrik VIII och hans efterträdare försökte införa protestantismen i Irland, vilket möttes med starkt motstånd från den huvudsakligen katolska befolkningen.

Konflikter och kolonisering

Under 1500- och 1600-talet präglades Irland av konflikter mellan engelska och irländska styrkor samt mellan katoliker och protestanter. Dessa konflikter kulminerade i den stora hungersnöden på 1840-talet, då en miljon människor dog och ytterligare en miljon emigrerade. Under denna period infördes även de så kallade “Penal Laws”, som förtryckte katoliker och inskränkte deras rättigheter.

Självständighetskampen och delningen

På 1800-talet började irländska nationalister kämpa för självständighet från Storbritannien. Detta ledde till flera uppror, däribland det misslyckade påskupproret 1916. Efter en våldsam konflikt mellan brittiska styrkor och den irländska republikanska armén (IRA) undertecknades det anglo-irländska fördraget 1921. Fördraget ledde till att ön delades i två delar: den självständiga Irländska Fristaten (senare Republiken Irland) och Nordirland, som förblev en del av Storbritannien.

Republiken Irland och Nordirlands konflikt

Republiken Irland förklarades 1949 och blev en fullt självständig nation, fri från brittiskt inflytande. Landet genomgick en period av ekonomisk och social förändring, inklusive anslutningen till Europeiska gemenskapen (nu Europeiska unionen) 1973.

Under tiden upplevde Nordirland en lång och våldsam konflikt, känd som “The Troubles”, mellan republikanska och lojalistiska grupper. Denna konflikt varade från slutet av 1960-talet till 1998, då fredsavtalet “Good Friday Agreement” undertecknades. Avtalet skapade en maktdelningsregering och förbättrade relationerna mellan Nordirland, Republiken Irland och Storbritannien.

Irland idag

Irland har utvecklats mycket sedan dess självständighet. Landet har genomgått en ekonomisk boom och en kulturell renässans, vilket har lett till en ökad levnadsstandard och en starkare internationell närvaro. Den irländska kulturen och traditionerna lever kvar, samtidigt som landet anpassar sig till en globaliserad värld och en alltmer mångkulturell befolkning.

Slutsats

Irlands historia är en komplex och fascinerande berättelse om kamp, överlevnad och kulturell förändring. Genom århundradena har ön präglats av invasioner, konflikter och maktkamper, men den irländska själen och kulturen har alltid överlevt och fortsatt att blomstra. Idag är Irland en modern och framgångsrik nation som förenar sitt förflutna med framtiden och står som en symbol för hopp och uthållighet i en ständigt föränderlig värld.

Vad kan man göra i Irland?

Flytta till Irland

Inledning

Irland, den gröna ön med sina förtrollande landskap och rika kultur, lockar resenärer från hela världen. Landet har mycket att erbjuda, från historiska platser och vackra naturupplevelser till traditionella pubar och moderna städer. I den här SEO-optimerade bloggposten kommer vi att utforska 15 av de mest intressanta och spännande sakerna att göra i Irland, och ge dig en fullständig guide för att få ut det mesta av din resa till denna fantastiska ö.

1. Utforska Dublins charmiga gator

Dublin, Irlands huvudstad, är en livlig och kulturellt rik stad med en lång historia. Några av de mest populära sevärdheterna inkluderar:

 • Trinity College: Besök det prestigefyllda Trinity College och beundra dess vackra arkitektur samt The Book of Kells, en av världens mest berömda medeltida handskrifter.
 • Temple Bar: Utforska Temple Bar, Dublins kulturella hjärta, med sina traditionella pubar, konstgallerier och kaféer.
 • Grafton Street: Shoppa på den livliga Grafton Street och njut av gatumusikanter och konstnärer som visar sina talanger.

2. Upplev den fantastiska Cliffs of Moher

Cliffs of Moher är en av Irlands mest ikoniska naturupplevelser och ett måste för alla besökare. De dramatiska klipporna sträcker sig över åtta kilometer längs Atlantkusten och når en höjd av över 200 meter. Här kan du njuta av en spektakulär utsikt över havet, fågellivet och de omgivande landskapen.

3. Ta en tur längs Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way är en naturskön kustväg som sträcker sig över 2 500 kilometer längs Irlands västkust, från Donegal i norr till Cork i söder. Den erbjuder en fantastisk resa genom några av landets mest imponerande landskap, inklusive klippor, stränder, berg och dalar. Utforska pittoreska fiskebyar, besök historiska platser och prova lokala delikatesser längs vägen.

4. Besök den legendariska Giant’s Causeway

Giant’s Causeway, som ligger på Irlands nordkust, är en geologisk underverk och en av landets mest besökta turistattraktioner. Den består av över 40 000 basaltstolpar som skapats av vulkanisk aktivitet för över 60 miljoner år sedan. Enligt legenden byggdes stenarna av den irländske jätten Finn MacCool som en bro till Skottland för att utmana sin skotske rival.

5. Följ i spåren av St. Patrick

St. Patrick, Irlands skyddshelgon, spelade en viktig roll i spridningen av kristendomen på ön. Besök platser som är förknippade med hans liv och arbete, inklusive:

 • Croagh Patrick: Bestig det heliga berget Croagh Patrick i County Mayo, där St. Patrick enligt traditionen fastade i 40 dagar och nätter.
 • St. Patrick’s Cathedral: Besök St. Patrick’s Cathedral i Dublin, en vacker byggnad som är en hyllning till helgonet och en viktig plats för irländsk historia och kultur.
 • Downpatrick: Utforska den historiska staden Downpatrick i Nordirland, där St. Patrick tros vara begravd.

6. Njut av traditionell irländsk musik och dans

Ingen resa till Irland är komplett utan att uppleva den livliga och medryckande traditionella irländska musiken och dansen. Besök en lokal pub där live-musik spelas, eller delta i en ceili, en traditionell irländsk danskväll där både nybörjare och erfarna dansare är välkomna.

7. Utforska det natursköna landskapet på Ring of Kerry

Ring of Kerry är en berömd 179 kilometer lång rundtur som tar dig genom några av de mest spektakulära landskapen i sydvästra Irland. Den slingrande vägen tar dig förbi djupa dalar, glittrande sjöar, höga berg och vackra kustlinjer. Stanna vid pittoreska byar och historiska platser längs vägen, och ta dig tid att njuta av den fantastiska utsikten.

8. Besök de historiska gravhögarna vid Newgrange

Newgrange är en av Europas mest imponerande forntida monument, daterat till cirka 3 200 f.Kr. Den är äldre än både Stonehenge och de egyptiska pyramiderna. Denna gravhög, belägen i County Meath, har en gång om året en unik soluppgångsfenomen där solens strålar lyser upp dess inre kammare under vintersolståndet. Besök och lär dig mer om den forntida kulturen som byggde detta fascinerande monument.

9. Vandra längs Irlands storslagna kust

Irland är känt för sina dramatiska och vackra kustlinjer, och det finns många möjligheter att utforska dem till fots. Vandra längs klipporna vid Cliffs of Moher, utforska den vilda och karga kusten på Donegal eller upptäck de avlägsna och orörda stränderna på Achill Island. Oavsett vilken del av kusten du väljer kommer du att bli belönad med fantastiska vyer och minnesvärda upplevelser.

10. Upplev traditionell irländsk gästfrihet på en bed and breakfast

Bo på en traditionell irländsk bed and breakfast (B&B) för att uppleva den äkta irländska gästfriheten och njuta av en varm och personlig atmosfär. Frukostarna på en B&B är ofta generösa och läckra, med lokala råvaror och hemlagade specialiteter. 

Slutsats

Irland är en ö som bjuder på en mängd olika upplevelser och äventyr för alla smaker. Från de livliga och charmiga städerna till den dramatiska och vackra naturen, den rika historien och den livfulla kulturen, kommer du aldrig att ha en tråkig stund när du utforskar denna fascinerande plats. Med de 15 spännande aktiviteter och sevärdheter som presenterats i denna bloggpost kommer du garanterat att få ut det mesta av din resa till den gröna ön och skapa minnen som varar för livet.

Om du känner att Irland skulle vara ett utmärkt ställe att arbeta och leva på, varför inte ta steget och hitta en möjlighet att flytta dit genom NordsAbroad.com? Som en ledande rekryteringsbyrå som specialiserat sig på att hjälpa människor att hitta jobb utomlands, kan NordsAbroad.com erbjuda dig expertstöd och rådgivning för att hitta din drömposition på den gröna ön.

Att arbeta i Irland ger dig inte bara chansen att uppleva landets fantastiska kultur och miljö på nära håll, utan också att utveckla dina yrkeskunskaper och bygga en givande karriär. Med ett brett utbud av jobbmöjligheter inom olika branscher och sektorer, kommer du säkert att hitta något som passar dina intressen och färdigheter.

NordsAbroad.com är här för att göra övergången till ditt nya liv i Irland så smidig och enkel som möjligt. Vi erbjuder personlig support och vägledning genom hela rekryteringsprocessen, från att matcha dig med lämpliga jobberbjudanden till att förbereda dig för intervjuer och erbjuda råd om att flytta och anpassa sig till ditt nya hem.

Så varför vänta? Börja ditt nästa kapitel i livet och upptäck allt det underbara som Irland har att erbjuda genom att besöka NordsAbroad.com idag. Packa dina väskor, bege dig ut på äventyr och låt oss hjälpa dig att skapa en framgångsrik och uppfyllande framtid på den gröna ön!

Karriärsmöjligheter i Irland

Flytta till Irland

Inledning

Irland är en fantastisk destination för skandinaver som söker nya möjligheter och utmaningar utomlands. Med en blomstrande ekonomi, vänliga människor och en rik kultur lockar Irland arbetssökande från hela världen. Men för dig som pratar svenska, norska eller danska har du en stor fördel på den irländska arbetsmarknaden, då skandinaviska språkkunskaper är mycket efterfrågade. I den här SEO-optimerade bloggposten kommer vi att gå igenom varför du bör överväga att flytta till Irland och hur NordsAbroad.com kan hjälpa dig att hitta drömjobbet där.

1. Karriärmöjligheter i Irland

Irland är känt för att vara en av Europas mest dynamiska och snabbväxande ekonomier, vilket skapar en mängd karriärmöjligheter inom en rad olika sektorer. Landet är hem för många globala företag, särskilt inom teknik, finans, läkemedel och tjänstesektorn. Dessa företag söker ständigt efter kvalificerad arbetskraft, och skandinaviska språkkunskaper är mycket värdefulla.

2. Höga löner och förmåner för skandinaviska språktalare

En av de största fördelarna med att arbeta i Irland som skandinavisk språktalare är att lönenivåerna generellt sett är högre än vad de är i många andra europeiska länder. Detta beror på att efterfrågan på skandinaviska språkkunskaper är hög, och företagen är villiga att betala extra för att anställa kvalificerade personer med dessa färdigheter. Dessutom erbjuder många företag förmåner och bonusar, såsom betald sjukförsäkring, pensionssparande och generösa semesterdagar.

3. Skandinaviska språk i hög efterfrågan

Skandinaviska språk är mycket efterfrågade i Irland, särskilt inom kundservice, teknisk support och sälj. Många internationella företag har sina europeiska kundtjänstcenter i Irland och söker kontinuerligt efter personer som kan erbjuda support på svenska, norska och danska. Dessa positioner erbjuder ofta möjligheter till avancemang och vidareutbildning, vilket gör dem till utmärkta karriärvägar för ambitiösa och språkbegåvade individer.

4. Hög livskvalitet

Irland är känt för sin höga livskvalitet, inklusive bra sjukvård, utbildning och infrastruktur. Det finns också en stark skandinavisk närvaro i landet, vilket innebär att du kommer att kunna hitta skandinaviska föreningar, matbutiker och kulturevenemang som hjälper dig att känna dig som hemma. Irländarna är kända för sin gästvänlighet och värme, vilket gör det enkelt att integreras och bygga upp ett nytt socialt nätverk.

5. Fantastiska resmöjligheter

Irland är en perfekt bas för att utforska Europa, med regelbundna och prisvärda flyg till och från många europeiska städer. Inom landet finns det också mycket att se och göra, från att vandra längs de dramatiska klipporna vid Cliffs of Moher till att utforska det rika kulturarvet i Dublin.

6. Låt NordsAbroad.com hjälpa dig att hitta drömjobbet i Irland

NordsAbroad.com är en ledande rekryteringsbyrå som specialiserar sig på att hjälpa skandinaviska arbetssökande att hitta jobb utomlands. Genom att skicka in ditt CV till oss på NordsAbroad.com kan du dra nytta av vår expertis och våra breda nätverk av kontakter inom den irländska arbetsmarknaden.

Vårt team kommer att arbeta med dig för att identifiera de bästa möjligheterna som matchar dina färdigheter, erfarenheter och karriärmål. Vi erbjuder personlig support och rådgivning genom hela rekryteringsprocessen, från att förbereda dig för intervjuer till att erbjuda vägledning om att flytta och anpassa sig till ditt nya hem i Irland.

Slutsats

Att flytta till Irland som skandinavisk språktalare innebär att du har en stor fördel på arbetsmarknaden och kan dra nytta av högre löner och utmärkta karriärmöjligheter. Genom att skicka in ditt CV till NordsAbroad.com kan du öka dina chanser att hitta drömjobbet i Irland och uppleva allt det fantastiska som landet har att erbjuda. Så tveka inte – ta steget och låt oss hjälpa dig att förverkliga dina karriärmål och drömmar på den gröna ön!

Skicka in ditt CV nu!

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post