Bo och jobba i Storbritannien

Påbörja ditt nya liv i Storbritannien

Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för sin rika historia, kultur och språk. Huvudspråket i Storbritannien är engelska, men många andra språk talas också i landet, inklusive skotska, walisiska och gäliska.

 

Storbritannien är också hem för en av världens mest livliga ekonomier. Landet har en hög BNP per capita och är en av världens största exportörer av varor och tjänster. Detta gör det till ett utmärkt val för arbetssökande som söker ett land med goda jobbmöjligheter och en hög standard av levnad.

 

Det finns många olika branscher och sektorer i Storbritannien där arbetssökande kan hitta jobb. Landet har en stark finanssektor, ett utvecklat service- och teknologisektorn, samt en livlig turist- och kultursektor. Detta gör det möjligt för arbetssökande att hitta ett jobb som passar deras intressen och kompetenser.

 

Storbritannien är också känt för sin höga standard på utbildning och forskning. Landet har många världsberömda universitet och forskningsinstitut, inklusive Oxford och Cambridge. Detta gör det till ett utmärkt val för arbetssökande som är intresserade av att utveckla sin kompetens och karriär.

 

Så om du är en arbetssökande som talar ett nordiskt språk och är intresserad av att arbeta i ett land med en rik historia, kultur och ekonomi, bör du definitivt överväga Storbritannien. Och om du är redo att ta steget och söka ett jobb i Storbritannien, skicka in din CV till NordsAbroad.com. Vi på NordsAbroad.com hjälper personer som talar nordiska språk att hitta jobb utomlands, så vi kan hjälpa dig att hitta det perfekta jobbet i Storbritannien.Kortfakta om Storbritannien

 • Genomsnittstemperatur: ca 10°C. Klimatet är tempererat, med milda vintrar och svala somrar. 
 • Landets storlek: cirka 130 395 km²
 • Antal sjöar: det finns inte en exakt siffra eftersom det finns många mindre sjöar och dammar, men England är hem för några av de mest kända sjöarna i Storbritannien, inklusive sjöarna i Lake District.
 • Kustlinjens storlek: cirka 3 700 km 
 • Befolkningsstorlek: cirka 56 miljoner invånare
 • BNP per capita: cirka 41 000 USD 
 • Officiella språk: slovenska
 • Valuta: brittisk pund 

Storbritannien historia

En titt på Englands fascinerande historia: En resa från stenåldern till Brexit

Hallå alla historieälskare! Om du är lika fascinerad som jag av de händelser som format vår värld, då ska du älska dagens ämne: Englands historia. Och ja, vi pratar om allt från stenåldern till Brexit – så spänn fast dig, det här blir en riktigt häftig resa!

Förhistorisk tid och Romerska Britannien

Ska vi börja från början? Vi ska tillbaka till förhistorisk tid, till de dagar när gigantiska megaliter (som de berömda Stonehenge) började poppa upp runt England. Men det var inte förrän romarna invaderade år 43 e.Kr som saker och ting började bli riktigt intressanta. Du har säkert hört talas om Hadrianus mur, eller hur? Tacka romarna för den!

Angelsaxarna och Vikingarna

Efter romarna kom en annan mäktig grupp till England – angelsaxarna. Och snart därefter, vikingarna. Ja, du hörde rätt, vikingarna! Dessa nordiska krigare inledde en era av erövringar och upptäcktsresor. Och kanske gav de oss också några häftiga berättelser att berätta vid lägerelden.

Normandiska erövringen

Fast forward till 1066, året då William Erövraren från Normandie, beslutade att han ville bli kung av England. Resultatet? Slaget vid Hastings och början på normandisk styre. Detta var också starten för det medeltida England, en tid präglad av riddare, slott och en hel del dramatik (tänk dig Game of Thrones men på riktigt!).

Tudorerna och den Engelska reformationen

Ett hopp till 1500-talet nu, och vi möter en av de mest kända kungliga familjerna i Englands historia – Tudorerna. Och här snackar vi allvarliga historiska tungviktare. Henrik VIII och hans sex fruar, Elizabeth I, den spanska armadan – allt hände under Tudorernas regeringstid.

Den Industriella revolutionen

Vi hoppar framåt igen, den här gången till 1700- och 1800-talen, då England var världsledande inom den industriella revolutionen. Tänk ångmaskiner, fabriker och en massiv tillväxt av städerna. Det var också under denna tid som det brittiska imperiet verkligen började expandera.

Världskrigen och efterkrigstiden

Första och andra världskriget, båda spelade en stor roll i att forma det moderna England. Efterkrigstiden innebar stora sociala förändringar, inklusive bildandet av National Health Service.

Modern tid och Brexit

Och här är vi nu, i den moderna tiden. Och naturligtvis, vi kan inte prata om modern engelsk historia utan att nämna Brexit, den historiska omröstningen 2016 då Storbritannien beslutade att lämna Europeiska Unionen. Detta beslut har fortsatt att prägla England och dess relation med resten av världen.

Kom ihåg, historia är inte bara något som händer i böcker – det är också de händelser och erfarenheter som formar oss och vår värld. Så, varför inte ta en stund för att dyka djupare in i Englands rika historia? Vem vet vilka fascinerande fakta du kanske upptäcker!

Vad kan man göra i Storbritannien?

Varför du borde överväga att flytta till England – Din guide till karriärmöjligheter och livskvalitet

Hej alla drömmare och karriärjägare! Har du någonsin funderat på att flytta till England? Ja, England, landet med oändliga gröna kullar, livfulla städer och ett ständigt efterfrågat behov av skandinaviska språkkunskaper. Kanske låter det lockande? Låt oss dyka djupare ner i varför just England kan vara det perfekta steget för din karriär och personliga utveckling.

Engelska arbetsmarknaden – Ett land av möjligheter

Det första vi måste prata om är den engelska arbetsmarknaden. England har en av de starkaste ekonomierna i världen och erbjuder därmed ett brett spektrum av karriärmöjligheter. Oavsett om du är en kreativ själ, tekniknörd, en människovän eller en sann affärsman, finns det ett jobb för dig i England.

Efterfrågan på skandinaviska språkkunskaper

Säg hej till din hemliga superkraft – dina skandinaviska språkkunskaper! Företag i England har ett ökande behov av människor som behärskar svenska, norska och danska. Och vet du vad det betyder? Det betyder att du redan har en fot in på arbetsmarknaden. Din förmåga att tala och skriva på skandinaviska kan vara just det som tar din karriär till nästa nivå.

Bättre lön

Vi kan inte prata om jobb utan att nämna lönen, eller hur? Och du kommer bli glad att höra att lönen för skandinaviska språktalare är ganska attraktiv i England. Enligt en undersökning utförd av Adzuna, är skandinaviska språk bland de högst betalda språken i England. Så, om du drömmer om att boosta din inkomst, kanske England är rätt plats för dig.

Livskvalitet

Men livet handlar inte bara om arbete. England erbjuder också en otrolig livskvalitet. Tänk dig pulserande städer, lantliga idyller, otrolig historia, och en unik mix av kulturer. Plus, det brittiska folket är känt för sin vänlighet och humor – så du kommer säkert känna dig välkommen!

Hur vi på NordsAbroad kan hjälpa dig

Känner du att England lockar? Bra! Då är det dags att ta nästa steg. Och här kommer vi in i bilden. På NordsAbroad är vi experter på att matcha kandidater med arbetsgivare utomlands, och England är en av våra specialiteter.

Besök vår hemsida, lämna ditt CV, och låt oss göra det tunga lyftet åt dig. Vi har en bred databas med företag som är angelägna om att anställa talanger som du. Vare sig du letar efter ditt första jobb, vill göra en karriärförändring, eller bara är redo för ett nytt äventyr, är vi här för att hjälpa dig.

Att flytta till ett nytt land kan vara skrämmande, men det behöver inte vara det. Med rätt stöd och vägledning, kan det bli början på ditt livs mest spännande kapitel. Så, vad väntar du på? Ta steget idag och upptäck vad England har att erbjuda dig. Vi på NordsAbroad ser fram emot att hjälpa dig på din resa!

Karriärsmöjligheter i Storbritannien

Flytta till Slovenien – 5 anledningar till varför du borde överväga det och hur NordsAbroad.com kan hjälpa dig med jobbet

Hej alla äventyrslystna själar! Idag ska vi prata om ett spännande land som kanske inte står högst upp på din lista över potentiella nya hem – men det borde det! Slovenien är en dold pärla i hjärtat av Europa, och det finns massor av skäl till varför du borde överväga att flytta dit. I det här inlägget kommer jag att dela med mig av sju fantastiska anledningar till att flytta till Slovenien, och hur NordsAbroad.com kan hjälpa dig att hitta det perfekta jobbet för dig där. Låt oss börja!

 1. Hög efterfrågan på skandinaviska språkkunskaper

En av de största fördelarna med att flytta till Slovenien som skandinav är att dina språkkunskaper är mycket eftertraktade. Många internationella företag har etablerat sig i Slovenien och är på jakt efter medarbetare som behärskar svenska, norska och danska. Det innebär att du har en stark position på arbetsmarknaden och kan hitta jobbmöjligheter inom en rad olika branscher.

 1. Bra lön och förmåner för skandinaviska språktalare

Tack vare den höga efterfrågan på skandinaviska språkkunskaper kan du förvänta dig en konkurrenskraftig lön och bra förmåner om du flyttar till Slovenien. Lönenivåerna är ofta högre än genomsnittet för landet och du kan dra nytta av extra förmåner som sjukvård, pension och företagsevenemang.

 1. En lägre kostnad för levnad

Slovenien är inte bara vackert, det är också relativt billigt att bo och leva i. Kostnaden för mat, hyra och transport är lägre än i många andra europeiska länder, vilket innebär att du kan njuta av en högre levnadsstandard och ha mer pengar över för nöjen och resor.

 1. En perfekt balans mellan arbete och fritid

Slovenien är känt för att erbjuda en fantastisk balans mellan arbete och fritid. Landet har en stark arbetskultur med fokus på effektivitet och prestation, men samtidigt värderas fritid och avkoppling högt. Det innebär att du kan njuta av både en framgångsrik karriär och ett rikt socialt liv när du flyttar hit.

 1. Otroliga naturupplevelser

Slovenien är hem till en mängd olika landskap, från Alperna och Adriatiska havet till djupa skogar och gröna dalar. Det finns massor av möjligheter för friluftsaktiviteter som vandring, cykling, skidåkning och segling. Om du älskar att vara ute i naturen kommer du att trivas i Slovenien!

START AN ADVENTURE ABROAD

Want to Work abroad? Submit your CV Today!

Dutch jobs in Barcelona

Dutch jobs in Barcelona Dutch job opportunities in Barcelona Discover the vibrant landscape of Dutch job opportunities in Barcelona, where culture meets career amidst sun-kissed …

Read full post

Bo och jobba i Andorra

Bo och jobba i Andorra Påbörja ditt nya liv i Andorra Andorra är en lill republik belägen i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Det är …

Read full post

Bo och jobba i Montenegro

Bo och jobba i Montenegro Påbörja ditt nya liv i Montenegro Montenegro är ett land med en rik historia och kultur. Det är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Moldavien

Bo och jobba i Moldavien Påbörja ditt nya liv i Moldavien Moldavien är ett land beläget i östra Europa, gränsande till Ukraina i öster och …

Read full post

Bo och jobba i Finland

Bo och jobba i Finland Påbörja ditt nya liv i Finland Finland är ett av de mest intressanta och vackra länderna i Norden. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Albanien

Bo och jobba i Albanien Påbörja ditt nya liv i Albanien Albanien är ett land beläget i sydöstra Europa, vid Adriatiska havet och Jonska havet. …

Read full post

Bo och jobba i Storbritannien

Bo och jobba i Storbritannien Påbörja ditt nya liv i Storbritannien Storbritannien är en av Europas mest attraktiva länder för arbetssökande. Landet är känt för …

Read full post

Bo och jobba i Makedonien

Bo och jobba i Makedonien Påbörja ditt nya liv i Makedonien Nordmakedonien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin rika …

Read full post

Bo och jobba i Belgien

Bo och jobba i Belgien Påbörja ditt nya liv i Belgien Belgien är en av Europas mest intressanta länder med en rik historia och kultur. …

Read full post

Bo och jobba i Tyskland

Bo och jobba i Tyskland Påbörja ditt nya liv i Tyskland Tyskland är en av Europas mest inflytelserika och ekonomiskt starka länder. Landet har en …

Read full post

Bo och jobba i Italien

Bo och jobba i Italien Påbörja ditt nya liv i Italien Italien är ett land med en rik historia och kultur som lockar människor från …

Read full post

Bo och jobba i Slovenien

Bo och jobba i Slovenien Påbörja ditt nya liv i Slovenien Slovenien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sin vackra …

Read full post

Bo och jobba i Litauen

Bo och jobba i Litauen Påbörja ditt nya liv i Litauen Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Slovakien

Bo och jobba i Slovakien Påbörja ditt nya liv i Slovakien Slovakien är ett land beläget i Central- och Östeuropa, gränsande till Polen, Ukraina, Ungern, …

Read full post

Bo och jobba i Tjeckien

Bo och jobba i Tjeckien Påbörja ditt nya liv i Tjeckien Tjeckien är ett land beläget i Central-Europa med en befolkning på ungefär 10,7 miljoner …

Read full post

Bo och jobba i Serbien

Bo och jobba i Serbien Påbörja ditt nya liv i Serbien Serbien är ett land beläget i sydöstra Europa, gränsande till Bulgarien, Rumänien, Ungern, Bosnien …

Read full post

Bo och jobba i Spanien

Bo och jobba i Spanien Påbörja ditt nya liv i Spanien Spanien är ett av Europas mest attraktiva länder att bo och arbeta i. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Frankrike

Bo och jobba i Frankrike Påbörja ditt nya liv i Frankrike Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Irland

Bo och jobba i Irland Påbörja ditt nya liv i Irland Irland, även känt som Eire på gaeliska, är en önation belägen i Nordvästeuropa. Landet …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Grekland Påbörja ditt nya liv i Grekland  Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Polen

Bo och jobba i Polen Påbörja ditt nya liv i Polen Polen är en av Europas mest spännande länder att utforska och arbeta i. Med …

Read full post

Bo och jobba i Ungern

Bo och jobba i Ungern Påbörja ditt nya liv i Ungern Ungern är ett land beläget i Centraleuropa och är känt för sin rika historia, …

Read full post

Bo och jobba i Bulgarien

Bo och jobba i Bulgarien Påbörja ditt nya liv i Bulgarien Bulgarien är en spännande och varierad destination för den som söker ett nytt jobb …

Read full post

Bo och jobba i Portugal

Bo och jobba i Portugal Påbörja ditt nya liv i Portugal Grekland är ett vackert land med en rik historia och kultur. Landet är beläget …

Read full post

Bo och jobba i Kroatien

Bo och jobba i Kroatien Påbörja ditt nya liv i Kroatien Kroatien är ett land beläget i sydöstra Europa och är känt för sina vackra …

Read full post

Bo och jobba i Malta

Bo och jobba i Malta Påbörja ditt nya liv i Malta Malta är en önation belägen i Medelhavet, precis söder om Sicilien, Italien. Landet är …

Read full post

Bo och jobba i Rumänien

Bo och jobba i Rumänien Påbörja ditt nya liv i Rumänien Rumänien är ett land med en rik historia och kultur, beläget i sydöstra Europa. …

Read full post

Bo och jobba i Monaco

Bo och jobba i Monaco Påbörja ditt nya liv i Monaco Monaco är ett miniatyrland beläget på den franska Rivieran längs Medelhavet. Det är känt …

Read full post

Bo och jobba i Liechtenstein

Bo och jobba i Liechtenstein Påbörja ditt nya liv i Liechtenstein Liechtenstein är ett litet land beläget i Alperna i Central Europa, gränsande till Schweiz …

Read full post

Bo och jobba i San marino

Bo och jobba i San Marino Påbörja ditt nya liv i San Marino San Marino är en av världens minsta och äldsta republiker. Belägen i …

Read full post

Att bo och arbeta i Dublin

Bo och arbeta i Dublin Kort om Dublin: Dublin är huvudstaden i Irland och ligger vid floden Liffey. Staden är känd för sitt levande kulturliv, …

Read full post

Jobba i Spanien

Många faktorer gör att Spanien kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och såklart mycket …

Read full post

Jobba i Budapest

Budapest är vida känt för sin konst, arkitektur, spännande marknader, thermobad och ett av europas bästa barliv. Om du väljer att jobba i Budapest har …

Read full post

Få jobberfaring i Riga

Nyutdannet? Få erfaring i Riga! Gode grunner til å jobbe i Riga etter endte studier Jobbe utenlandsNyutdannet i Riga Nyutdannet? Bruk vakre Riga som springbrett! …

Read full post

Jobba i Krakow

Jobba i Krakow Bo och arbeta i Krakow – Guide Jobba i PolenJobba i Krakow! Bo och arbeta i Krakow Krakow är Polens näst största stad …

Read full post

Få jobb utomlands utan utbildning

Få jobb utomlands utan utbildning Rivstarta din karriär och få arbete direkt Jobba utomlandsFå jobb utomlands utan utbildning! Vad är viktigast för arbetsgivarna arbetslivserfarenhet eller …

Read full post

Jobba i Prag

Många faktorer gör att Prag kan vara en av de bästa städerna i Europa just nu. Fantastiskt atmosfär, låg arbetslöshet, intensivt uteliv, goda jobbmöjligheter och …

Read full post

Bo utomlands ett år

Bo utomlands ett år Flytta från Sverige och jobba utomlands Bo och arbeta utomlandsBo utomlands ett år Funderar du på att testa bo utomlands ett …

Read full post

Svenska jobb på Malta

Malta är en vacker ö lokaliserad i den södra spetsen av Italien nedanför SIcilien och i mitten av medelhavet. Det är en populär destination för …

Read full post

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands?7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

I Östeuropa och Baltikum finns det mängder av fantastiska städer att uppleva och arbeta i. Du kan välja att jobba i en stad som passar …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Vilnius har de senaste åren genomgått en fas av modernisering samtidigt som man vårdat sitt vackra Old Town. Om du väljer att jobba i Litauens …

Read full post