Jobba på distans utomlands

Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen!

Jobba utomlands?

Jobba på distans utomlands

Med dagens moderna teknologi kan det ibland tyckas lite märkvärdigt att så många tvingas pendla i timmar bara för att sitta på ett kontor framför en datorskärm. De flesta av oss har redan en både en modern dator och snabbt internet i hemmet, så varför behöver vi egentligen åka in till kontoret varje dag?

Fler och fler företag erbjuder idag onlinejobb på distans och många arbetsgivare har insett att det är betydligt lättare att hitta rätt kompetens om de söker över hela landet (eller över hela världen) istället för att begränsa sig till ett begränsat geografiskt område.

 

Jobba hemifrån revolutionen

 

Om det är något positivt man kan hämta från dagens pandemi är att många företag (och framförallt chefer) har insett att produktiviteten inte minskade när de anställda fick arbeta hemifrån. Är det verkligen nödvändigt att hyra dyra centrala kontor och tvinga medarbetarna att komma in varenda dag?  En del anställda arbetar mer effektivt på kontor, men somliga arbetar faktiskt effektivare hemifrån.

Det finns många exempel där chefer bävade inför tanken att anställda skulle jobba online och befarade en sänkt produktivitet och prestation från medarbetarna. Vad vi kan se idag är att många företag snarare sett en ökad produktivitet och gladare anställda. Hittills har vi inte hört talas om mängder av konkurser p.g.a att de anställda satt hemma och tittade på Netflix istället för att arbeta. 

Det finns dock undersökningar som visat att produktiviteten minskar efter några månader om de anställda arbetar hemifrån. Detta har lett till att antalet Coworking spaces ökar eftersom inte alla har en hemmamiljö som lämpar sig för koncentration och arbete. 

En del arbetsplatser erbjuder också alternativ där man arbetar på distans någon dag i veckan eller en vecka per månad. På så sätt bibehåller man sammanhållningen i teamet samtidigt som man ger medarbetarna större frihet att bestämma över deras vardag. 

Ett arbetsliv på dina villkor

Fördelen med att ha ett remote jobb och distansjobb eller är att du själv kan bestämma vart ditt hem är. Vill du bo i en stuga ute i naturen? Vid kusten, eller kanske utomlands?  Eller vill du kanske bara slippa betala för en dyr bil och dyra pendlingskostnader?

Att arbeta hemifrån kommer på sikt ha många positiva effekter. Det kan leda till en minskad urbanisering, eftersom många föredrar att bo i lugna och små samhällen och distansjobb kan därför leda till en minskad utflyttning från mindre orter. Att fler människor jobbar hemifrån minskar också miljöförstöring, då onödig pendling och transport minimeras. 

Svenska jobb hemifrån

På Nordsabroad märker en ökning för svenska jobb online. Ofta rör det sign om kundservice- och säljjobb, men även många IT-företag söker idag utvecklare och IT-support som jobbar hemifrån. 

Några exempel på distansjobb

 

  • Utvecklare
  • Programmerare
  • Kundtjänst
  • It-support
  • telefonintervjuare
  • Säljare / sales agent
  • Administration

Jobba hemifrån när du bor utomlands

 

Den kanske mest spännande möjligheten med ett remote-jobb är att du i princip kan bli en resande nomad som stannar ett par månader i vart land och maximerar dina livsupplevelser. En annan möjlighet är att du flyttar till ett annat land och utbildar dig på plats och efter 3-6 månader kan arbeta helt hemifrån. Möjligheterna är oändliga och tanken på ett 9-5 jobb och att pendla 5 dagar i veckan är kanske en förlegad modell som i framtiden kommer att fasas ut. De digitala verktygen finns redan och att använda tekniken för att skapa en positiv arbetsmiljö för de anställda tycks vara en starkt framåtgående trend. 

 

Om du är intresserad av olika tjänster med möjligheter att jobba online utomlands – så skicka in ditt CV eller kontakta oss på contact@nordsabroad.coh

Starta din nya karriär utomlands

Vill du jobba utomlands? Skicka in ditt cv

Starta ett nytt äventyr och utvecklas som person. Hitta nya vänner och skapa minnen för livet samtidigt som du tar din karriär till nästa nivå

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands? 7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

Flytta till Östeuropa Ta steget och sök jobb i Östeuropa Jobba utomlands?Flytta till och jobba i Östeuropa Det finns ingen exakt statistik på hur många …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Svenska jobb i Vilnius Ta steget och sök jobb i stämningsfulla VILNIUS Flytta utomlands till Vackra Vilnius Vilnius har de senaste åren genomgått en fas …

Read full post