7 anledningar att jobba utomlands

Jobba utomlands?

7 anledningar att jobba utomlands

Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort semesterresa ger ofta inte tillräcklig tid och möjligheter att på allvar uppleva ett land och ofta hinner man inte knyta lokala kontakter. Om man bestämmer sig för att söka jobb utomlands så kan man kombinera ett äventyr med att få värdefull arbetslivserfarenhet. 

Många svenskar drömmer om att jobba utomlands. Ofta är det för att uppleva en ny kultur, få arbetslivserfarenhet eller så är man helt enkelt sugen på ett äventyr. Om man har de tankebanorna så ska man definitivt agera och alla bör testa bo och jobba utomlands minst en gång i livet. 

Vädret

aVi ser inte ofta solen i Sverige. Olika människor blir olika mycket påverkade av det. Är du en person som älskar utomhusaktiviteter och blir piggare av solen så kan det vara en smart idé att söka svenska jobb på t.ex. Malta eller i Spanien. 

Du lämnar din comfort zone

Den kanske främsta anledningen till att flytta utomlands är din personliga utveckling. Är du verkligen den personen du är menad att vara? Hur kommer du reagera när ditt liv vänds upp och ner och du måste integreras i en ny kultur? Om du flyttar från Sverige och aktivt utmanar dig själv kommer du att upptäcka nya hobbies, intressen och helt nya sidor av din personlighet. 

Det kan också vara en bra idé för dem som gått ut gymnasiet att prova på att jobba utomlands något år och lista ut vad de vill jobba med innan man väljer att fördjupa sig i universitetsstudier. 

Tryggheten. På senare år har trygghet varit en anledning till att många svenskar söker sig utomlands. Att man ska tryggt kunna vandra hem från puben och utekvällen. Vi har träffat många svenskar utomlands som tycker att det är en befriande känsla att kunna klä sig hur man vill och festa hela natten utan att behöva bekymra sig om sin säkerhet. 

Det sociala livet: Beroende på vart man bor i Sverige kan det sociala livet vara begränsat eller lite svårt att förstå sig på. När man flyttar utomlands har man genast kollegor som ofta kommer från olika länder och det bildas snabbt en gemenskap. En hel del kulturer är också lite varmare, mer inbjudande och man kommer snabbt i kontakt med nya människor. Vidare har städer som Krakow, Prag och Barcelona ett utbud som är svårt att hitta i svenska städer

Ett vanligt scenario om man söker svenskspråkiga jobb utomlands är att man blir väldigt nära med sina kollegor och sitt team. Många människor söker sig också till spännande städer i Europa syfte att nätverka och träffa nya människor vilket leder till nya möjligheter. 

Äventyr: 

En stor anledning till att flytta från Sverige är att man känner ett sug för ett äventyr. Om man flyttar till östeuropa (infoga länk)  eller sydeuropa kommer man upptäcka att där finns många spontana människor och olika vägar till spännande äventyr. 

Arbetslivserfarenhet:

START AN ADVENTURE ABROAD

Work abroad? Submit your CV Today

Develop as person, become independent, make new friends, create memories for life and take your career to the next new level.

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands? 7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort …

Read full post

Jobba på distans utomlands

Jobba på distans utomlands Jobba hemifrån när du bor utomlands och maximera utlandsvistelsen! Jobba utomlands?Jobba på distans utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

Flytta till Östeuropa Ta steget och sök jobb i Östeuropa Jobba utomlands?Flytta till och jobba i Östeuropa Det finns ingen exakt statistik på hur många …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb för svensktalande i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Svenska jobb i Vilnius Ta steget och sök jobb i stämningsfulla VILNIUS Flytta utomlands till Vackra Vilnius Vilnius har de senaste åren genomgått en fas …

Read full post