Svenska jobb i Vilnius

Ta steget och sök jobb i stämningsfulla VILNIUS

Flytta utomlands till Vackra Vilnius

Vilnius har de senaste åren moderniserats och för att vara en någorlunda liten stad har Vilnius en ganska imponerande skyline. Mitt genom staden rinner floden Neris som på polska heter floden Wilia och på vitryska Vilija

587

tusen invånare

771

Restauranger

90

barer och nattklubbar

Jobba utomlands?

Bo och arbeta i Vilnius

Vilnius är Litauens huvudstad och är en stad som kännetecknas av god stämning, ett stort Old Town och en intressant historia som sträcker sig tillbaka många hundra år i tiden

Vilnius har de senaste åren moderniserats och för att vara en någorlunda liten stad har Vilnius en ganska imponerande skyline. Mitt genom staden rinner floden Neris som på polska heter floden Wilia och på vitryska Vilija.

I Vilnius (liksom i många andra baltiska städer i finns det en viss koppling till Sverige) och Norden. Besöker man Vilnius ser man många etablerade svenska företag och banker. Något som skiljer sig mycket från Sverige är dock språket. I Litauen talar man litauiska, vilket kan låta något främmande för våra öron, men är ett av de äldsta indo-europeiska språken och har kopplingar till indiska sanskrit.

I Litauen finns även många långa människor och det är säkerligen en bidragande anledningen till att basket är landets nationalsport. Även små byar i Litauen har aktiva basketlag och är fullständigt tokiga i sporten. 

Hur är det att arbeta i Vilnius?

Vilnius är en progressiv stad och de senaste åren har man ansträngt sig mycket i landet för att stärka de anställdas rättigheter. 

Vilniusborna är också mycket nöjda med sin stadsmiljö och antalet förmögna  i Litauen ökar i en explosionsartad takt. Alla delar av samhället har inte hängt med och det finns stora inkomstklyftor och delar av samhället som måste rustas upp, men det går i en positiv riktning och det märks på staden och människorna.

Litauer tycker generellt både om att festa och ha roligt och brukar vara flitiga på att hitta på aktiviteter. Vilnius kan därför vara en destination för dig som letar efter ett roligt jobb utomlands. Litauens landyta är ungefär 15% av Sveriges och har man tillgång till bil kan man ta sig snabbt över hela landet. 

Vilniusborna är mer nöjda med sin livskvalité en t.ex. boende i i London, Paris, Madrid och Berlin enligt en undersökning av European commission. 

Svenska jobb i Vilnius

Ekonomin i Litauen har gått starkt framåt och det finns flera olika alternativ när det kommer till svenska jobb i Vilnius. Svenska jobb hittar du inom kundtjänst eller it- och finanssektorn. Löneläget är bättre som svenskspråkig än den inhemska befolkningen samtidigt som levnadskostnaderna är betydligt lägre än i Sverige. Du kommer speciellt märka en skillnad i matpriserna, hyran och när det kommer till att ta en öl ute.

Engelskakunskaperna är förvånansvärt bra då många unga litauer arbetat utomlands i bland annat Storbritannien och det går därför utmärkt bra att klara sig på engelska. 

Vi har hittat en hel del jobb i Vilnius som betalat i princip en svensk lön utomlands. Kika in på vår hemsida, instagram eller Facebooksida för våra senaste jobberbjudanden.

Därför ska du välja Vilnius

Vilnius är en stad som inte många svenskar känner till, men som definitivt fler borde besöka. Nöjen, mat och att dricka ute är väldigt billigt och staden har en positiv och trevlig stämning. På vintern satsar Vilnius hårt på att ha den vackraste julgranen i Europa och utanför Vilnius kan du besöka slottet Trakai som ligger på en vacker ö. Det är en stad som borde finnas på svenskar lista när de funderar på att arbeta utomlands.

Det finns en hel del kreativa individer och bohemiska individer i Vilnius och liksom i Danmark har de sin egen micro-nation – Republic of Užupisl, Om du väljer att arbeta i Vilnius kan du också njuta av annorlunda aktiviteter som att tex. köra stridsvagn eller åka luftballong. 

Festliv i Vilnius

 

Jobbar du i Vilnius får du arbeta i en kreativ miljö med många mikrobryggerier och väldigt god lokalproducerad öl, de har en trevlig bargata och på helgen finns ett intensivt festliv. Människorna i Vilnius gillar att festa, dansa dricka och är kanske något mer öppna än övriga baltiska länder och Skandinavier. 

Vi besökte Vilnius en av årets kallaste dagar då det var -18 utomhus och vi hade små förhoppningar att det skulle finnas folk ute. Men vi blev positivt överraskade då det var smockfullt med liv, dans  och god stämning på uteställena. Vi tror därför att Vilnius är en bra plats för dig som gärna vill kombinera ditt utlandsjobb med bra festande. På nyår besökte vi Vilnius och hela staden dansade kring VIlnius Cathedral och på vårt instagramkonto kan ni se en kort videosekvens från det.

Hur hittar jag svenskspråkiga jobb i Vilnius?

 

Du kan gå på vår hemsida, följa oss på instagram eller Facebook eller registrera ditt CV på hemsidan, så kan vi hjälpa dig att hitta jobb för svensktalande i Vilnius eller utomlands generellt.  

Svenska jobb i Kaunas

Kaunas har strax över tre hundra tusen invånare och är Litauens näst största stad. Det finns en del svenska kundtjänstjobb i Kaunas. Ryanair har för närvarande en billig flyglinje mellan Kaunas flygplats och Köpenhamn så det kan vara ett lockande alternativ om man bor i södra Sverige. 

Kaunas är också en gammal stad som kan spåras tillbaka till 1300-talet och ligger längs en trafikerad motorväg som knyter samman bland annat Riga med Warzawa i Polen. Drygt två timmar bort från Kaunas hittar du sommarstaden Palanga som blommar till liv under sommaren och fylls av turister. Där finns även ett begränsat, men aktivt festliv och en bred strand. 

För den sociala går det också snabbt att hitta vänner i Vilnius och vi pratade med många som bodde i staden som bott utomlands i några år, men återvänt hem till Vilnius då de saknar aktiviteterna och stämningen. Vidare är Vilnius en tryggare stad än de flesta svenska städer och större västeuropeiska städer. 

Jobba på distans och bo i Vilnius

 

Om du har ett eget företag och möjlighet att jobba hemifrån så kan det vara spännande att jobba och bo i Vilnius. Hotellen är generellt mer flexibla och förhandlar du med dem kan du säkerligen hitta långtidsboende för en mycket rimlig kostnad. 

Vidare får du njuta av en trevlig stad och trevlig festliv samtidigt som du kommer bort från Sverige ett tag och tjänar du bra på ditt distansjobb kan du äta ute varje dag. 

Funderar du på att jobba utomlands?

Om du funderar på att flytta från Sverige och jobba utomlands så registrera ditt CV på vår hemsida idag, följ oss på Facebook och Instagram och håll också utkik efter nya jobb för svensktalande som kommer publiceras inom kort.

Levnadskostnader i Vilnius

En anledning att välja att arbeta i Vilnius är det billigare prisläget som kan få lönen att räcka längre. Några exempel på levnadskostnader följer:

Hyra lägenhet i Vilnius är märkbart billigare än i jämförbara svenska städer.

Räkna med mellan 300  till 500 euro per månad (beroende på läge)för en en etta. 

START AN ADVENTURE ABROAD

Work abroad? Submit your CV Today

Develop as person, become independent, make new friends, create memories for life and take your career to a whole a new level.

7 anledningar att jobba utomlands

7 anledningar att jobba utomlands Jobba utomlands? 7 anledningar att jobba utomlands Svenskar och skandinaver älskar att resa och upptäcka nya platser. Men en kort …

Read full post

Jobba online utomlands

Jobba online utomlands Hitta ett företag som erbjuder remote jobbmöjligheter utomlands Jobba utomlands?Hitta ett online jobb utomlands Med dagens moderna teknologi kan det ibland tyckas …

Read full post

Jobba i Estland

Jobba i Estland Ta steget och sök jobb i progressiva Tallin Flytta utomlands till Tallin Sverige och Estland har varit tätt sammanlänkade genom historien och …

Read full post

Bo och arbeta i Östeuropa

Flytta till Östeuropa Ta steget och sök jobb i Östeuropa Jobba utomlands?Flytta till och jobba i Östeuropa Det finns ingen exakt statistik på hur många …

Read full post

Jobba i Riga

Jobba i Riga Ta steget och sök jobb i vackra Riga Flytta utomlands till Vackra Riga Historiskt har Riga länge varit Baltikums viktigaste handelsstad och …

Read full post

Svenska jobb i Vilnius

Svenska jobb i Vilnius Ta steget och sök jobb i stämningsfulla VILNIUS Flytta utomlands till Vackra Vilnius Vilnius har de senaste åren moderniserats och för …

Read full post